Sondaj de opinie

EXCLUSIV / Cu cine votează Constanța la prezidențiale?

5966
37

Articole de la același autor

Cuget Liber vă prezintă, în exclusivitate, cum va vota Constanța la alegerile prezidențiale de duminică. Românii sunt chemați la vot pentru a-și alege un nou președinte, iar oferta electorală este mai bogată ca niciodată. 14 candidați își dispută, în primă fază, dreptul de a intra în turul doi al alegerilor, unde bătălia finală se va da între primii doi cei mai bine clasați candidați.

Dacă în ultimii 10 ani constănțenii s-au mobilizat pentru a da ca șef al statului pe unul dintre ei, un comandant de cursă lungă, iată că acum această motivație a dispărut și s-a născut firesc întrebarea: Cu cine votează Constanța?

Pentru a vedea pe mâna cui merg constănțenii în cursa spre Cotroceni, Cuget Liber a comandat un sondaj de opinie care arată intenția de vot a electoratului din județul Constanța în primul tur al alegerilor prezidențiale.

Ponta și Iohannis, favoriți

Potrivit studiului realizat de COMPAS - Centrul pentru Studiul Opiniei Publice și Marketing, realizat în perioada 21-28 octombrie, la comanda Cuget Liber, Victor Ponta este favoritul electoratului constănțean, urmat la mare distanță de Klaus Iohannis. Astfel, la întrebarea "Cu cine veți vota la alegerile prezidențiale de duminică?", 24,9% din respondenți l-au menționat pe Victor Ponta, 17,1% pe Klaus Iohannis, 5% Elena Udrea, 4,9% Dan Diaconescu, 4,5% Corneliu Vadim Tudor, 3,2% Monica Macovei, 2,9% Călin Popescu Tăriceanu, 1,9% Teodor Meleșcanu, ceilalți candidați aflându-se sub 0,1% din preferințele electoratului. Foarte important, aici fiind și cheia scrutinului, 24,1% dintre respondenți au declarat că nu sunt hotărâți cu cine să voteze, 6,1% spun că nu vor merge la vot, iar 5,1% au refuzat să răspundă la această întrebare. Raportat însă strict la opțiunile de vot directe, excluzând nehotărâții și pe cei care nu vor vota, Victor Ponta este cotat cu 38,4% din opțiunile electorale din județul Constanța, Klaus Iohannis cu 26,4%, Elena Udrea - 7,7%, Dan Diaconescu - 7,6%, Corneliu Vadim Tudor - 7%, Monica Macovei - 4,9%, Călin Popescu Tăriceanu - 4,5%, Teodor Meleșcanu - 2,9%, Gheorghe Funar - 0,4%, Hunor Kelemen - 0,4%.

Ponta, favorit în turul II

Astfel, lucrurile par destul de clare, cel puțin pentru turul 1 al alegerilor. Victor Ponta și Klaus Iohannis sunt preferații constănțenilor pentru a disputa finala prezidențială din 16 noiem-brie, în timp ce Udrea, Dianconescu și Vadim par a fi arbitrii, voturile lor putând să încline definitiv balanța în favoarea unuia sau altuia. Candidatul PSD este favoritul constănțenilor, având un ecart considerabil în fața neamțului liberal, însă pentru turul doi ecuația scrutinului va fi cu siguranță alta. Chiar și așa, întrebați cu cine ar vota în turul doi dintre Ponta și Iohannis, 36,8% au declarat că mizează pe Victor Ponta, 31,5% ar merge cu Iohannis, 14,4% sunt nehotărâți, 11,3% nu ar vota, iar 6,2% au refuzat să răspundă. Ecluzând însă nehotărâții și pe cei care nu ar vota, dintre cei care și-au exprimat o opțiune de vot, 53,9% l-ar alege Victor Ponta în turul II și doar 46,1% pe Klaus Iohannis. Însă, până în turul II, mai este drum lung de străbătut, și, cu siguranță, cei doi candidați nu și-au epuizat încă muniția, ba din contră, abia atunci se așteaptă adevăratele asalturi. Sunt așteptate alianțe, înțelegeri și jurăminte, urmând ca voturile celorlalți candidați să fie dirijate, pe o cale sau alta, către cei doi finaliști. Dar, despre cum vor vota constănțenii în turul II vom reveni cu un nou sondaj de opinie în pragul finalei electorale. 

Comentează știrea

37 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 
1
31 octombrie 2014
Incorect

Vezi ca te contrazice sondajul de opinie din ziar unde spune ca Iohanis are 41% si Ponta 17%. Restul sunt facaturi si minciuni la comanda.

vot
31 octombrie 2014
iohannis

el trebuie sa castiga si va castiga ! altfel vedem cum ne duce la sapa de lemn psd ul si vezi cazul hrebenciuc! votati iohannis si nu lasati tara psd ului! iliescu nastase au jefuit tot ce era in tara asta !

zoro
31 octombrie 2014
mincinosi mai sunteti

Am verificat zilnic sondajul de pe site si Iohanis ii lua fata lui Ponta. Acum voi spuneți ca e Ponta favorit, era de așteptat, știm toți ai cui sunteți si cine va tine pe salarii. Personal întreb oamenii pe care ii stiu cu cine votează și nimeni nu rostește numele roșiaticului psd-ist. Continuați cu vechile voastre obiceiuri, spuneți ce vreți, ce vi se comanda in ideea ca prostii va citesc si executa. Sper sa trăiți o mare dezamăgire. De spus putem spune multi diverse, la un sondaj plătit de voi, cum puteau sa nu iasa rezultatele pe care vi le doreați. Cum va explicați insa ca cititorii voștri, cei pe care inca ii mai credeți prosti, au votat Iohanis in sondajul vostru ? Am uitat, pe noi nu ne-a plătit nimeni sa spunem ce dorim ! Doamne sa nu iasă puiul de comunist, mincinos si trădător !!!!

cineva
31 octombrie 2014
cnu votam Ponta

CONSTANTENII nu sunt nici orbi nici cretini,ca sa l coteze pe Ponta.In momentul in care Ponta pica,scapam.si de Mazarr si de tiganii adusi djn alte localitati si asezati in tr-o zona linistia..D l Ponta va intra la nititica,impreuna cu socrul..doar stiti ce a declarat..daca nu castigam alegerile,scapa cine poate de mititica..

viorel
31 octombrie 2014
ultima sansa inainte de haos

nu cred in sondajul dv. daca totusi ar fi adevarat inseamna ca ,constantenii au pierdut complet busola si dezastrul constantei o sa mearga pana la falimentul orasului, la legalizarea hotiei si a incompetentei. nimeni nu ar mai avea dreptul sa se planga. mai mult cei care ar vota ponta ar trebui sa fie considerati infractori, sabotori. nu suntem singuri in europa. personal nu sunt un real adept al lui iohannis, insa daca memoria poporului nu s-a sters ar trebui sa-si aduca aminte ca romania a devenit o tara civilizata,mare si importanta datorita unor regi de origine germana. ponta este un pusti ingamfat , fanfaron,mincinos, incompetent si neluat in serios de occident si usa. nu are maturitatea politica,experienta si capacitatea necesara unui presedinte. este necopt si fricos. de asa ceva are nevoie romania dupa ce s-a demonstrat 25 de ani in ce rahat ne-a dus psd-ul?

admirator
31 octombrie 2014
prostii

incercati voi sa dirijati electoratul, dar nu cred ca veti reusi. Nu stiu cat ati luat (de la Mazare/PSD), dar s-ar putea sa va coste mult, in viitor.

Zizi
31 octombrie 2014
Raspuns pentru "1" si "Zoro"

Nu domnilor "1" si "Zoro". N-aveti dreptate. Ce apare pe site de cateva saptamani e un fel de sondaj electronic. Ce e asa greu de priceput? Evident ca nu se aseamana intre ele: cel din articol vs. cel de pe site. Cel din site reflecta un electorat cu un oarecare nivel de cultura si de logica. Celalalt, din articolul de azi, este al acelora care stau la coada pentru pomeni cu zahar, pui si ulei. Nu acuzati ziarul fara sa va ganditi un pic. Si pana la urma ce va mai mira? Astia suntem. Sa ne aducem aminte la ce fel de viata visam in '89 si ce avem acum, dupa 25 de ani. Visam, atunci, ca va fi la fel ca in Occident. Si ce a iesit? A iesit un rahat. Si cine ne-a impiedicat sa nu fie asa cum am visat? Va spun eu: NOI. Noi ne-am pus singuri piedica. Totul se trage de la 20 mai 1990, "duminica orbului". Acolo s-a gafat impardonabil. Si odata inceput prost, s-a continuat tot asa. Sondajul din articolul de azi confirma cele aratate mai sus. Romania a avut personalitati ilustre de-a lungul timpului: Balcescu, Maiorescu, Iorga, neamul Bratienilor. Exista chiar un Bulevard in Constanta ce poarta numele unuia din ei: I.C. Bratianu. Cati dintre noi stiu cine a fost? Si mai ales cati dintre cei care au ajuns la varsta a treia si care cred ca le stiu pe toate, mai ales cand ies la vot, au auzit de acest om? Cimitirele din Romania sunt pline de astfel de personalitati. Singurul lucru care ne leaga de ei, e ca ne-am nascut in acelasi spatiu, in acelasi teritoriu. Si cam atat. Ne intrebam de ce? Pai una din cauze este lipsa de cultura economica, de lipsa de cultura politica care se manifesta in mod constant si acut in special in randul electoratului trecut de o anumita varsta. Degeaba ne plangem, degeaba ne vaitam. Avem exact ceea ce meritam. Ce ne tot miram? Nu se poate vota la locale intr-un fel si la prezidentiale in alt fel.Vedem ce face azi DNA. Care e impactul asupra electoratului? Zero, pentru ca oamenii dupa ce isi iau puiul si sticla de ulei, dau o tura pe la moaste, se inchina, apoi se duc acasa si se uita la "Nora pentru mama", "Acces direct" sau la Maruta pe Pro TV ca sa afle cu cine e insarcinata Oana Lis. Doar astea le-au mai ramas sa afle. In rest le stiu pe toate.

Răspuns la: mincinosi mai sunteti
Adăugat de : zoro, 31 octombrie 2014
Am verificat zilnic sondajul de pe site si Iohanis ii lua fata lui Ponta. Acum voi spuneți ca e Ponta favorit, era de așteptat, știm toți ai cui...
DODO
31 octombrie 2014
alegeti viitorul fara PSD

Cea mai buna dovada ca Pontosu nu sta bine in sondaje este disperarea cu care promite tot ce se poate promite (dar nimic acum totul dupa...) ,apoi gaselnitile la adresa lui Iohanis (mai putin ceilalti) Sondajul vostru sigur a fost facut in birou,asa ca sa mai aruncati o piatra in balta ca noi prostii sa facem trafic pe net.Stiti ca nu sa poate verifica asta,dar vorbiti cu oamenii pe bune si veti afla adevarul.Ponta NU sta deloc bine .Nu uitati ca diaspora nu a fost inca consultata si se stie ca ea a inclinat balanta la ultimile alegeri.Dovada? betele in roate puse in strainatate ca desfiintarea multor puncte de votare in zone cu multi romani si deschiderea altora la mari distante de comunitatile noastre asta ca sa iasa la numar! De ce nu au vrut vot prin corespondenta sau net ?Sa-i ia naiba pe toti PSD-istii!

admirator
31 octombrie 2014
Nu cred in cifrele astea!

Constanta nu a votat niciodata la przidentiale PSD, in majoritate! Revedeti voturile din 2004, 2009. Si voturile (sau prezenta) la referendumuri. Oamenii nu aveau de ce sa devina pesedei peste noapte. Mazare iese pentru ca masina de vot il sustine pe fata si fura voturi in prostie, manipuland alegerile. O stiu toti. Sondajul asta e facut pe bordura de oameni platiti de PSD. (Se cunosc intervievatii si se adreseaza intrebarile doar celor din gasca lor.) Va amintiti faimoasa zicala a lui Geoana:"Sondaje din astea, faceam si noi!" Si Nastase facea la fel. Nu au iesit aici, chiar daca Mazare se punea chezas. S-au timpit constantenii subit si in bloc? Nu cred... Iar hotiile la vot cred casunt limitate, caci PNL e suficient de puternic sa stopeze abuzurile in comisiile de vot. Si e sustinut de PDL, PMP etc. Daca asa zice nu stiu ce firma,e una. Dar ca ziarul sa preia stirea ca indubitabila e cu totul altceva! Treziti-va! Vedeti ca la CNA au dat procurorii ca s-au manipulat stiri pentru amenzi... Sa nu vina si peste voi ceva....

admirator
31 octombrie 2014
in duminica orbului,

poporul era inca nauc de propaganda comunista... si oricum, s-a votat pentru o tranzitie lina de la comunsim la economia de piata si o a treia cale (model suedez, japonez) promisa de Ilici. Ca s-a votat una si s-a facut alta e cu totul altceva. S-a vazut in 96 reactia populara. Ba chiar si in 2000, in primul tur.... Mai terminati cu minciunile si rastalmacirea situatiei! De altfel, daca Ponta se bazeaza pe sondajele astea, e de bine. Posibil sa piarda direct din primul tur, ceea ce va simplifica situatia in turul 2. Totusi, firma dvs. trebuie sa explice cum de firmele seriaose de sondaj din Bucuresti (si nu doar romanesti) il dau pe Ponta in scadere de popularitate. Sub 40% (36%) si pe Johannis in crestere (aprox,32%) iar dvs. prezentati timpenia asta! A ieftinit gigacaloria Mazare de doresc constanteii sa-l voteze in bloc pe Ponta? Sau asta e dorinta drogatului care e tot mai strins de juvatul legii? Fiti seriosi! Nu mai manipualti cititorii, caci nu mai tine!

37 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3675 secunde