Exerciții de alarmare pentru evenimente nucleare la Cernavodă

149
Locuitorii din Cernavodă beneficiază de anumite exerciții care îi învață cum funcționează sistemul de alarmă în caz de accident nuclear pe teritoriul orașului. 

În acest sens, în cursul zilei de vineri, a avut loc unul dintre exercițiile de alarmare pentru evenimente nucleare. Potrivit planului de lucru, s-a acționat sistemul de alarmă, pentru cazuri de accidente nucleare, al orașului, format din cinci sirene electrice și una electronică. Dispozitivele s-au declanșat din sediul Poliției Locale, unde sunt amplasate, și au fost puse în funcțiune în mai multe etape. 

Semnalul de alarmare transmis este unul specific. Alarma pentru dezastre se face prin emiterea a cinci sunete, cu durată a câte 16 secunde fiecare și cu pauze de 10 secunde între ele (16 sec - 10 sec - 16 sec). Urmează încetarea alarmei, prin emiterea unui sunet continuu de aceeași intensitate timp de două minute.

Aceste acțiuni se organizează de patru ori pe an și au ca obiective atât verificarea funcționalității sistemelor de alarmare, cât și familiarizarea cetățenilor cu semnalul specific, emis de către autorități, în cazul unui eveniment nuclear. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 23 Martie 2013
Stire din Economie : Nivelul radiațiilor la Cernavodă
Pagina a fost generata in 1.6958 secunde