Primăria Cernavodă a inițiat un program de ajutorare a familiilor de romi

311
1
Primăria Cernavodă a inițiat un program de ajutorare a familiilor de romi - 82050tigani-1363965270.jpg
Consilierii locali din Cernavodă au găsit soluții pentru îmbunătățirea situației minorității rome din oraș. Primul pas, în acest sens, a fost votarea unui proiect de hotărâre referitor la constituirea unui grup de lucru local care are ca obiectiv stabilirea unor strategii pentru sprijinirea acestor minorități. 

Comisia este formată din consilieri locali, reprezentanți ai unităților de învățământ, ai spitalului orășenesc și nu în ultimul rând, reprezentanți ai etniei rome, membri ai Asociației Internaționale a Drepturilor Omului. 

Scopul acestei comisii este de a demara proiecte de reintegrare a acestor minorități în viața social-economică a orașului. 

Pentru ca acest lucru să fie posibil, primarul Gheorghe Hânsă a propus primele etape de lucru în cadrul Planului Local de Acțiune privind Aplicarea Strategiei Naționale pentru Îmbunătățirea Situației Romilor. Astfel, edilul a propus ca primul obiectiv ce trebuie atins în această perioadă să fie demararea acțiunii de integrare în învățământ a copiilor de etnie romă și reintegrarea acelora care au părăsit sistemul școlar. Metoda de lucru va fi identificarea, prin serviciul de Evidență a Populației din cadrul primăriei, a micuților cu vârste între 0 și 7 ani, care vor fi înscriși în unități de învățământ, cu sprijinul material din partea administrației locale. Ulterior, vor fi identificate persoanele care au părăsit școala, care vor primi consiliere din partea celor de la Direcția de Asistență Socială, și sprijin material pentru a fi reintroduși în sistemul școlar. 

Al doilea obiectiv propus care trebuie atins este identificarea persoanelor de etnie romă care nu sunt înregistrate în evidența niciunui medic de familie și includerea lor în sistemul asigurărilor de sănătate. 

Managerul Spitalului Orășenesc Cernavodă, Salem Zahra, a propus consultații gratuite tinerelor gravide, teste Papanicolau gratuite, pentru depistarea precoce a cancerului de colon și radiografii gratuite pentru depistarea microbului de tuberculoză. 

Edilul i-a oferit acestuia sprijin prin echipele Poliției Locale care va solicita cetățenilor să se prezinte la control, pentru a demara o campanie de prevenire a TBC, în rândul tuturor cetățenilor din oraș. 

Totodată, s-a luat în calcul și derularea unor activități și programe de informare și educație pentru sănătate. Următorul obiectiv propus este reabilitarea a 30 de locuințe din cartierul Nord, unde locuiesc foarte multe familii nevoiașe de romi. 

Drept urmare, în următoarele săptămâni, vor fi reparate acoperișurile imobilelor și vor fi racordate gratuit la apă și canalizare. Pe parcursul derulării acestor proiecte, vor beneficia de sprijin și familiile nevoiașe din oraș, fie ele de etnie romă sau naționalitate română. 

Comentează știrea

nuciorilor
23 martie 2013
moarte tiganilor

arzaiar focul sai arde de ciori nenorocite. la groapa cu var cu ei.

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 23 Martie 2013
Stire din Economie : Nivelul radiațiilor la Cernavodă
Miercuri, 20 Martie 2013
Stire din Eveniment : Accident de muncă la Cernavodă
Marţi, 19 Martie 2013
Stire din Economie : Nivelul radiațiilor la Cernavodă
Pagina a fost generata in 0.5585 secunde