La Cernavodă, se va înființa un centru pentru copiii cu nevoi speciale

277
La Cernavodă, se va înființa un centru pentru copiii cu nevoi speciale - cernavodaproiect-1363704768.jpg
Edilul din Cernavodă, Gheorghe Hânsă, intenționează să înființeze și să dezvolte un centru specializat în terapie modernă și eficientă pentru copiii cu nevoi speciale. Pentru început, a fost inițiat un eveniment public cu mesajul "Și ei sunt copiii orașului nostru", transmis de Primăria Cernavodă și Rotary Club. 

Astfel, o mie de lampioane s-au înălțat la cer pentru copiii cu nevoi speciale din Cernavodă, după ce locuitorii au luat cu asalt cele cinci puncte de vânzare amplasate pe aleea pietonală din zona centrală a orașului, pentru a cumpăra lampioane.

Sute de copii au fost prezenți la eveniment, unde au fost întâmpinați de artiștii Casei de Cultură, care i-au primit cu baloane, bomboane și un program artistic special. Spectacolul a fost organizat pentru toți copiii, atât sănătoși, cât și pentru cei diagnosticați cu diferite afecțiuni mintale. La finalul programului, au fost prezenți și membrii autorității locale, membrii ONG-urilor partenere proiectului, care au înălțat împreună cu cetățenii lampioane. Cerul a fost acoperit de frumoasele obiecte zburătoare, fenomen care i-a încântat pe toți trecătorii, care au și epuizat stocul pus la vânzare. Prețul unui lampion a fost de 10 lei, iar banii strânși în urma evenimentului vor fi donați Centrului de terapie și asistență educațională pentru copiii diagnosticați cu autism, ADHD și alte dizabilități, din Cernavodă, care ar putea fi inaugurat la începutul anului școlar din septembrie.

"Acest proiect a fost inițiat cu scopul de a înființa și dezvolta un centru modern și specializat în terapie modernă și eficientă pentru copiii cu nevoi speciale. Acesta va avea locația în strada Cazărmii numărul 6, în incinta internatului școlar, unde au fost amenajate 10 cabinete. În cadrul acestora, copiii diagnosticați cu autism, ADHD și alte afecțiuni vor primi terapie personalizată, performantă, prin tehnici recuperatorii oferite de specialiști. Acest proiect a reușit să atragă atenția, până în prezent, a șase parteneri ONG care se implica în acest proiect: Rotary Club, Nightingales Children’s Project, Save the Doggs, Departe de Casă, Hospital Asosiation Cernavodă, Asociația Internațională a Drepturilor Omului", a spus primarul Gheorghe Hânsă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2036 secunde