Corina Crețu:

"Experiența țărilor membre UE arată că românii se integrează social foarte rapid"

171

Articole de la același autor

Experiența țărilor membre UE care au ridicat restricțiile pe piața muncii arată că românii se integrează social foarte rapid, că sunt muncitori și eficienți și au reușit să participe la viața politică și socială a comunităților din care fac parte, precizează europarlamentarul PSD Corina Crețu, într-un comunicat de presă.

"Anul 2014 a început cu o veste bună pentru cetățenii români: țările care mai aveau restricții privitoare la accesul lor pe piața muncii le-au ridicat cu începere de la 1 ianuarie. Este, până la urmă, o victorie a rațiunii și a valorilor pe care este construită Uniunea Europeană, care a dovedit consecvență în aplicarea lor. În acest context, apar cu atât mai deplasate și mai lipsite de sens campaniile de presă îndreptate împotriva românilor, campanii la care au aderat și oameni politici importanți din Germania și din Marea Britanie, nu doar demagogi în căutare de voturi în perspectiva alegerilor europene din mai", subliniază Crețu.

Potrivit europarlamentarului PSD, nicio dată statistică nu demonstrează că românii ar fi o problemă pentru sistemele de sănătate și de protecție socială ale Germaniei și Marii Britanii, țări care, însumate, au o populație de circa 140 de milioane de cetățeni, iar posibilii beneficiari abuzivi de ajutoare de origine din România nu depășesc cinci până la zece mii de oameni în cele două țări.

"Dacă ei sunt totuși o povară, nu cred că ar fi așa o mare problemă ca, la nivelul Uniunii Europene, să înființăm un fond special de asigurări sociale, care să compenseze eventualele pierderi ale țărilor care au astfel de probleme din cauza altor cetățeni europeni. Sunt decisă ca, în următoarea perioadă, să deschid o dezbatere în PE pe această temă, care are o mai largă arie de cuprindere, pentru că se referă, de fapt, la generalizarea unor beneficii sociale la nivelul UE", mai precizează Corina Crețu. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 03 August 2013
Stire din Actual : Colin Powell, relație cu Corina Crețu?
Pagina a fost generata in 1.7687 secunde