Expert Forum avertizează! „Concurența dintre Cîţu şi Orban afectează resursele publice ale statului”

2288
2
Expert Forum avertizează! „Concurența dintre Cîţu şi Orban afectează resursele publice ale statului” - fondconcurentadinpnlsite-1628799590.jpg
Organizaţia Expert Forum (EFOR) a solicitat, joi, coaliţiei de guvernare să elaboreze următorul Program Naţional de Dezvoltare Locală sau orice alt program cu obiective similare, în mod transparent, considerând că în acest moment concurenţa între „PNL-Cîţu şi PNL-Orban” afectează resursele publice ale statului.

„Concurenţa între PNL-Cîţu şi PNL-Orban afectează resursele publice ale statului. În dorinţa de a ieşi rapid cu ceva în faţă şi de a capta bunăvoinţa primarilor, cele două aripi concurente din PNL dau ceasul înapoi, anterior epocii Dragnea, în direcţia practicilor cele mai nefaste de alocări de bani publici din perioada Tăriceanu, încadrată conform indicatorilor EFOR drept cea mai clientelară administraţie din istoria post-decembristă a României. Investiţiile pentru infrastructură locală, direct sau prin intermediul instrumentului nepotrivit al Fondului de Rezervă, sunt reţeta perfectă în 2021 pentru ineficienţă şi corupţie locală. EFOR semnalează că asistăm la un regres al calităţii şi transparenţei guvernării în ce priveşte fondurile pentru administraţia locală. În acest context, am solicitat astăzi coaliţiei de guvernare să elaboreze următorul PNDL sau orice alt program cu obiective similare în mod transparent”, susţin reprezentanţii Expert Forum.

Organizaţia a transmis, în acest sens, o scrisoare către premierul Florin Cîţu, preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban şi vicepremierii Dan Barna şi Kelemen Hunor, în care sunt cuprinse 14 recomandări care au rezultat din numeroasele analize publicate şi consultări organizate în ultimii ani pe tema implementării programelor privind investiţiile locale sau achiziţii publice şi care ar reprezenta un punct de plecare pentru o dezbatere publică reală, în societate, bazată pe date şi nu pe interese politice.

Printre recomandările EFOR se numără: bugetarea realistă, asigurarea surselor de finanţare pentru proiectele PNDL şi evitarea suplimentării constante a bugetului prin Fondul de Rezervă sau alte mijloace de urgenţă sau avarie, modificarea legislaţiei pentru a consolida obligaţia de raportare în timp util şi prin mijloacele electronice, respectiv creşterea sancţiunilor pentru nerespectarea reglementărilor, publicarea listelor de proiecte depuse, renunţarea la proiecte vechi, la care nu s-a început implementarea de mai mulţi ani sau la care implementarea este în faze incipiente, reglementarea unor standarde de cost minimale care să reducă riscul de creştere artificială a preţurilor.

Comentează știrea

Isacfex
25 ianuarie 2022
Isacfex

ingerebibl12gooxs222 http://1711.downloadfirstyou.com/ http://2122.downloadfirstyou.com/ http://231.allorgdownload.org/ http://893.allorgdownload.org/ http://2185.downloadfirstyou.com/ https://bestwaydownload.com/map.php https://allsaboutfiles.com/map.php

Isacfex
26 februarie 2022
Isacfex

You were visited with excellent idea dfgdlfg2131.32 https://howyoutoknowacxv.online/map.php

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1279 secunde