Felix Stroe, consilier municipal PSD: "Al doilea oraș al României merită să aibă o echipă de fotbal în Liga I!"

1324
Ieri, la ședința Consiliului Local Municipal, în cercurile consilierilor a fost pusă în discuție problema clubului de fotbal Farul Constanța. Pentru că PD-L și PNL și-au exprimat intenția de a iniția hotărâri de consiliu local și consiliu județean prin care administrația locală să ofere sprijin financiar echipei de fotbal, am discutat problema și cu doi dintre consilierii majoritari PSD.
Consilierul municipal Felix Stroe s-a exprimat fără echivoc: "Vizavi de clubul de fotbal Farul Constanța, cred că aici nu trebuie să abordăm problema punând în începutul discuției culoarea politică a consilie-rilor, ci trebuie să discutăm dacă un oraș precum orașul Constanța, al doilea oraș al României, merită sau nu merită să aibă o echipă de fotbal în Liga I. Și eu cred că merită! Aceasta este și poziția mea vizavi de o discuție, în Consiliul Local Municipal, referitoare la soarta fotbalului constănțean."
Mai rezervat s-a arătat consilierul PSD Vasile Chirondojan, președintele clubului de rugby "Cleopatra", el fiind, evident, adept al altui sport: "Sunt bani mulți. Dacă Primăria sau CJC vor lua secția de fotbal, va fi dezastru pentru celelalte sporturi. Și așa mor încet - încet, așa vor muri mai repede. Echipele de fotbal sunt consumatori de bani mulți, dar, cine știe, poate se găsesc. Cel mai bine ar fi, totuși, să se găsească investitori. În zilele noastre, totul se face cu bani, și aerul pe care-l respiri este pe bani.
Ar fi bine dacă ar fi ca în Franța, acolo sunt mulți sponsori, de exemplu o mie de sponsori, persoane juridice care dau câte 500 – 1000 de euro; dar la noi, iată, sunt 300 de firme în Mamaia, și niciuna nu a dat nici măcar o acadea pentru sport. Dar, dacă se implică autoritățile municipale sau județene, s-ar putea să îi mobilizeze și pe agenții economici. Și mie îmi place fotbalul, este frumos, este plăcut, este sportul rege, dar cere mulți bani, vă spun din experiența mea de sportiv de performanță. Să vedem ce va conține proiectul colegilor de la PD-L și PNL, și, dacă va fi în regulă, dacă toți colegii mei, consilierii de la PSD, vor fi de acord, atunci voi fi și eu de acord."

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.582 secunde