La Cobadin

Fiii satului se întorc acasă de Ziua Recoltei

1156

Articole de la același autor

Administrația locală din Cobadin, în parteneriat cu Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și cu Direcția pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală Constanța organizează, la sfârșitul acestei săptămâni, prima ediție a "Zilei recoltei și întâlnirii cu fiii satului". Evenimentul va avea loc duminică, 5 octombrie, iar din program fac parte atât recitaluri ale formațiilor de muzică ușoară autohtonă, cât și reprezentații ale ansamblurilor folclorice precum "Nunta Zamfirei" din Techirghiol, "Dobrogea" din Ovidiu și "Ansamblul de Dansuri Tradiționale" din Crimeea.
"Ideea acestei «Zile a recoltei» aparține unui grup de inițiativă locală din care fac parte și eu, și consilieri locali, și funcționari din cadrul Primăriei", a declarat gospodarul șef din Cobadin, social-democratul Cristian Telehoi. Aflat la primul mandat de primar, Telehoi a menționat că, "prin intermediul acestui eveniment, Cobadinul își cheamă fiii acasă, pe toți acei care s-au născut și au copilărit aici și care acum trăiesc în alte orașe din țară, acei oameni obișnuiți care au reușit în viață".
În cadrul sărbătorii câmpenești de duminică vor avea loc și o paradă de costume populare tradiționale, Festivalul Muzicii Lăutărești, dar și lansarea volumului "Cartea de Aur a Eroilor cobadineni". Printre numele sonore ale divertismentului românesc invitate la "Ziua recoltei" de la Cobadin se numără și Cătălin Măruță, unul dintre pre-zentatorii evenimentului.
În ceea ce privește costul total al acestei prime ediții, el este, potrivit primarului Cristian Telehoi, de "două miliarde lei vechi, sumă la care însă administrația locală nu va participa cu nimic". "Sunt bani veniți în totalitate din sponsorizări de la firmele care și-au anunțat participarea la Ziua recoltei. Bugetul local nu va fi deci afectat", a ținut să precizeze gospodarul șef.
Nu în ultimul rând, el a declarat că, până în prezent, 16 firme au confirmat prezența lor la evenimentul de duminică.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9392 secunde