Fiii tătari ai comunei Albești și-au comemorat strămoșii

1020
Fiii tătari ai comunei Albești și-au comemorat strămoșii - albesti2021-1307975392.jpg
Comuna Albești este cunoscută drept una dintre localitățile do-brogene care păstrează și astăzi urme ale tradițiilor tătărești, chiar dacă în prezent comunitatea de tătari nu mai este una așa de numeroasă cum era pe vremuri. Mulți dintre cei plecați de pe acele meleaguri se întorc, însă, astăzi, măcar o dată în an, să-și revadă locurile natale și să își pomenească strămoșii. Este un obicei care s-a încetățenit tot mai mult în ultima vreme în multe localități dobrogene, obicei menit pe de o parte să aducă în atenția celor tineri elemente ce țin de originile etniei lor în spațiul dobrogean și pe de altă parte să le aline celor mai în vârstă dorul de satul tătăresc de altădată.

O astfel de acțiune, organizată de Chenan Omer, a avut loc, de curând, în comuna Albești, iar un prim popas al fiilor de altădată ai satului a fost la primărie, acolo unde au avut o întâlnire cu primarul Gheorghe Moldovan. Au urmat apoi opriri la cimitirele musulmane din zonă, pentru pomenirea morților, și câteva ceasuri de hălăduială pe tărâmurile natale.

La final, participanții au putut urmări și o piesă de teatru în limba tătară, scrisă de Neriman Ibraim și interpretată de membre ale organizațiilor de femei ale uniunii tătare. Spectacolul, menit a aduce în atenție importanța păstrării limbii materne, a avut loc în aer liber, în grădina unui hotel din Neptun. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5229 secunde