Ministrul Olguța Vasilescu:

"Firmele care investesc în zone cu șomaj vor primi ajutor de la stat"

403
Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat, ieri, că în perioada următoare firmele care vor investi în zonele cu o rată a șomajului peste media pe țară vor beneficia de ajutor de stat.


"În perioada foarte apropiată va fi anunțat un proiect referitor la facilitățile pentru investitorii în zonele cu șomaj ridicat. Oriunde se investește într-o zonă în care șomajul este peste media pe țară, cum este și cazul județului Dolj, investitorul va primi un ajutor de stat, ceea ce cred eu că este o veste foarte bună", a spus Olguța Vasilescu, citată de Agerpres.


Ministrul Muncii a mai spus că dacă până acum câțiva ani România se lăuda cu faptul că are o administrație care se ocupă de investitori, cu un mediul fiscal prietenos și cu forță de muncă ieftină, Guvernul nu dorește ca forța de muncă să mai fie ieftină.


"Nu vrem să fie forță de muncă ieftină. Nu ne mai confruntăm cu problema șomajului, ci ne confruntăm cu o problemă acută a lipsei forței de muncă, nu și în județul Dolj, dar este o problemă valabilă la nivelul întregii țări. Tocmai de aceea statul a venit cu mai multe măsuri în acest sens, cum ar fi acordarea salariului minim pe economie pentru orice persoană necalificată care își face ucenicia la locul de muncă, dar așteptările noastre sunt ca peste această sumă și investitorii să pună o sumă de bani, astfel încât să începem să ne apropiem de media europeană", a mai adăugat ministrul Muncii Olguța Vasilescu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4549 secunde