Fiul fostului dictator libian Muammar al-Gaddafi candidează la preşedinţie

200
Fiul fostului dictator libian Muammar al-Gaddafi candidează la preşedinţie - candidatura-1636900281.jpg

Articole de la același autor

Saif al-Islam al-Gaddafi, fiul fostului lider al Libiei, Muammar al-Gaddafi, şi-a înregistrat duminica aceasta candidatura la preşedinţie, pentru scrutinul din 24 decembrie, a anunţat o oficialitate din comisia electorală, citată de Reuters.

„Seif al-Islam al-Gaddafi şi-a depus dosarul candidaturii sale la alegerile prezidenţiale la biroul Înaltei Comisii electorale (HNEC) din Sebha” (sudul Libiei), a declarat la postul oficial libian al-Rasmiya, vicepreşedintele HNEC, Abdel Hakim al-Shaab.

Potrivit Digi24, Al-Gaddafi este una dintre cele mai proeminente personalităţi care ar urma să candideze la preşedinţie, pe o astfel de listă mai făcând parte şi comandantul armatei din estul ţării, Khalifa Haftar, prim-ministrul Abdulhamid al-Dbeibah şi preşedintele parlamentului Aguila Saleh.

Fotografiile distribuite pe reţelele de socializare îl înfăţişează pe Al-Gaddafi în straie tradiţionale de culoare maro, cu turban, cu barbă căruntă şi ochelari, semnând documentele la centrul de înregistrare din Sebha, oraş din sudul Libiei.


Epoca Al-Gaddafi rămâne încă în memoria multor libieni drept un regim autocratic sever. Totodată, Saif al-Islam, dar şi alte personalităţi ale fostului regim s-au aflat departe de putere pentru o perioadă atât de îndelungată încât s-ar putea să le fie greu să mobilizeze tot atât de mult sprijin precum principalii lor contracandidaţi.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 05 Noiembrie 2011
Stire din Actual : Ultimele zile din viața lui Gaddafi
Vineri, 28 Octombrie 2011
Stire din Actual : Ultimele zile din viața lui Gaddafi
Miercuri, 26 Octombrie 2011
Stire din Actual : Gaddafi a fost îngropat în deșert
Pagina a fost generata in 1.2523 secunde