Florin Jianu la CNN: "Adoptarea unei legi fără a-i preveni pe membrii Guvernului, la miezul nopții, nu e corectă"

140
Florin Jianu la CNN:

Articole recomandate

Fostul ministru al Mediului de Afaceri Florin Jianu a explicat motivele demisiei sale din Cabinetul Grindeanu în emisiunea "Quest means business", difuzată la CNN, spunând că vrea să rămână în istorie ca un om corect, că vrea să se afle de partea corectă a istoriei și că adoptarea unei legi fără ca membrii Guvernului să fie informați, în absența presei și la miezul nopții nu este corectă, referindu-se la modul în care a fost aprobată OUG privind modificarea codurilor penale.


"Vreau să rămân în istorie ca un om corect, vreau să fiu de partea corectă a istoriei. (...) Ce pot spune este că adoptarea unei legi fără a informa în prealabil membrii Cabinetului, în absența presei și aproape de miezul nopții nu este un lucru corect", a afirmat fostul ministru în emisiunea "Quest means business", realizată de Richard Quest, fiind întrebat care au fost motivele deciziei sale.


Solicitat să precizeze dacă principala sa obiecție a vizat legea în sine sau modul în care a fost adoptată, Jianu a precizat că, într-o asemenea situație, te poți aștepta ca toată lumea să fie nemulțumită și că nici nu te poți aștepta la o îmbunătățire în viitor, pentru că, "dacă s-a întâmplat o dată, se poate întâmpla și a doua oară".


Întrebat care sunt riscurile pe care le implică noile modificări legislative în ceea ce privește corupția, Florin Jianu și-a exprimat certitudinea că "România este o țară stabilă", că va rămâne așa și că "va fi un loc în care investitorii se vor gândi să vină cu investiții sigure", scrie news.ro. 


Jianu a spus că soluția problemelor create de OUG privind codurile "se află în interiorul României", apreciind că "nu va fi cazul" să solicite intervenția partenerilor din UE dacă Guvernul de la București nu revine asupra deciziei.


"Am reflectat cu responsabilitate la ceea ce este etic să fac în continuare și nu în principal pentru probitatea mea profesională, pentru că aici am conștiința curată, ci pentru copilul meu, pentru cum o să mă uit in ochii lui și ce anume o să îi spun peste ani. O să îi spun că tata a fost un laș și a girat acțiuni pe care nu le împărtășește sau a ales să iasă cu fruntea sus dintr-o poveste care nu este a lui?!", scria ministrul.


El a precizat că decizia a fost luată încă din seara ședinței de guvern în care a fost aprobată OUG de modificare a codurilor penale, dar că a amânat anunțul sperând că cei care au greșit își vor repara eroarea.








Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3562 secunde