Florina Presadă şi-a anunţat demisia din USR

209
Florina Presadă şi-a anunţat demisia din USR - 1-1613121636.jpg
Fostul senator Florina Presadă şi-a anunţat, vineri dimineaţa, demisia din Uniunea Salvaţi România, precizând că nu se mai regăseşte în acest partid de mai multă vreme, dar că "nu e timpul pierdut" pentru apariţia altor noi formaţiuni politice.


"Momentul despărţirii de USR. Azi mi-am înaintat demisia din USR biroul filialei USR Sector 3. A fost o decizie pe care am luat-o cu inima grea, dar privind spre viitor. Adevărul este că nu mă mai regăsesc în această construcţie politică de ceva vreme, iar după decizia BN USR de aseară de a-l propune pe Călin Badiu ca secretar de stat la Ministerul Dezvoltării, mi-a fost clar că expertiza mea nu mai este de folos în această organizaţie. Dubla măsură, ipocrizia, lipsa de transparenţă şi politica de gaşcă au devenit emblematice pentru noul USR. Numirile politice pentru anumite poziţii sunt fireşti şi pot accepta că cei ajunşi la putere îi vor prefera pe unii în detrimentul altora, dacă au de ales între oameni cu competenţe similare. Dar ce nu pot accepta este ca în urma acestor numiri să aibă de suferit serviciul public sau ca aceste numiri să nu ţină cont deloc de competenţe", a scris Presadă, pe pagina sa Facebook.


Ea îşi exprimă bucuria că a făcut parte "din efortul de împrospătare a clasei politice româneşti" început în 2016 şi că a putut contribui la promovarea unor teme precum: reforma electorală, reforma administraţiei publice, respectarea drepturilor omului. Pe de altă parte, ea spune că despărţirea ei de USR nu înseamnă şi dorinţa de a se despărţi de politică.


"Am cunoscut în USR oameni extraordinari pe care altfel nu i-aş fi întâlnit. Din păcate, mulţi dintre ei au părăsit deja partidul şi mulţi o vor mai face. Nu v-am minţit, am crezut şi am acţionat sincer în orice moment. Mi-a fost drag să fiu în stradă în campanii sau la evenimente cu voi şi am apreciat mereu întâlnirile noastre, în persoană sau online. Am beneficiat de energia dată de voi, generată de credinţa că se poate şi altfel. Şi se poate! Încă mai cred acest lucru. Nu e timpul pierdut pentru apariţia altor noi formaţiuni politice în care să se regăsească oameni ca mine şi ca voi şi care să fie mereu şi mereu factorul de progres în societate şi în politică. România are nevoie de noi. Despărţirea mea de USR nu înseamnă şi dorinţa de a mă despărţi de politică. Aşa că rămânem împreună şi iubim România cu ochii deschişi", a conchis Florina Persadă. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.252 secunde