Forma finală a ordonanței privind concediul maternal va fi prezentată astăzi

273
Ministrul Muncii, Ioan Botiș, a declarat, ieri, la Camera Deputaților, că Guvernul va prezenta cel mai probabil, astăzi, o formă finală a ordonanței de urgență prin care perioada concediului maternal va fi redusă din 2011 la un an de zile cu menținerea indemnizației de creștere a copilului între 600 și 3.400 de lei.
Referitor la nemulțumirile UDMR exprimate la acest subiect, Botiș a spus că discuțiile din coaliția de guvernare s-au purtat pentru o perioadă a concediului maternal de doi ani, dar "ce a ieșit din ședința Guvernului este altceva". În context, Ioan Botiș a precizat că elementul cel mai important al acestei măsuri este acordarea de stimulente pentru întoarcerea la locul de muncă.
Premierul Emil Boc a anunțat, luni seara, că începând din 2011 durata concediului maternal va fi de un an, iar valoarea indemnizației rămâne aceeași, respectiv, plafonul minimal de 600 de lei, iar cel maximal de 3.400 de lei. În compensație, se va acorda o primă de 500 de lei mamelor care se vor întoarce la muncă mai devreme de doi ani.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6683 secunde