Primarii preferă să se deszăpezească singuri decât să arunce "banii aiurea" la RAJDP

488
Primarii preferă să se deszăpezească singuri decât să arunce
Primarii din județul Constanța au pus la cale strategia pe care o vor adopta pentru întâmpinarea eventualelor probleme în caz de înzăpezire a drumurilor din comune. Cei mai mulți dintre ei au ales să se gospodărească singuri, deși ar fi putut încheia contracte cu Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri (RAJDP) Constanța pentru a beneficia de serviciile ei în cazul în care se confruntă cu dificultăți în degajarea zăpezii. Astfel, 58 de primari din județul Constanța nu sunt mulțumiți de costurile sau condițiile contractuale impuse de reprezentanții RAJDP. Cei mai mulți dintre ei spun că nu vor să arunce banii aiurea pentru că, potrivit contractului cu RAJDP, ar trebui să plătească câte 20.000 de lei pe sezon chiar dacă ninge sau nu. Mai mult, au fost situații când au încheiat contracte și drumurile s-au înzăpezit, iar reprezentanții RAJDP nu au intervenit în comune.
În aceste condiții, primarii s-au văzut nevoiți să recurgă la altă variantă. Mai exact, ei au achiziționat utilaje și materiale antiderapante.

Doar 12 primari din județ nu se gospodăresc singuri
În altă ordine de idei, dacă anul trecut erau 15 primării care aveau contracte încheiate cu RAJDP, anul acesta au mai rămas doar 12.
"La Hârșova am decis să ne gospodărim singuri, cu utilajele pe care le avem, pentru că este mult mai rentabil. Anul trecut i-am ajutat chiar și pe vecinii noștri din comunele Ciobanu și Ghindărești și o vom face și anul acesta, dacă va fi nevoie", a declarat primarul orașului Hârșova, Tudor Nădrag.
Și primarul comunei Peștera a recurs la gospodărire în regie proprie pentru că, astfel, costurile sunt minime. "Am achiziționat antiderapant, avem tractor cu lamă și buldoexcavator. Suntem pregătiți foarte bine în caz de înzăpezire a drumurilor comunale", a spus Valentin Vrabie, primarul comunei Peștera.
"Noi avem utilajele noastre, ale Primăriei, și, în situații majore, vom interveni și personal dacă este nevoie. Așa procedăm de șase ani de când sunt eu primar", a explicat Iosif Valer Mureșan, de la Mihail Kogălniceanu.
La rândul lui, directorul RAJDP Constanța, Adrian Gâmbuțeanu, a confirmat faptul că mulți primari au renunțat la contractele pe care le aveau în urmă cu mai mulți ani. "Pentru iarna aceasta avem con-tracte cu 12 primării din județ
dintr-un număr de 70 câte sunt în total", a declarat Adrian Gâmbu-țeanu.
El a mai spus că există niște tarife aprobate pentru contracte, însă valoarea lor oscilează de la o primărie la alta în funcție de numărul de străzi și de numărul de drumuri comunale pentru care administrația locală optează.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5661 secunde