Forța Civică Constanța: "Rezultatele de la evaluarea națională reprezintă oglinda guvernării USL"

79

Articole de la același autor

Rezultatele obținute de elevii care au susținut examenul de capacitate au atras atenția Organizației Municipale a Forței Civice Constanța care consideră că evaluarea națională a elevilor de clasa a VIII-a reprezintă oglinda guvernării USL, mai exact, ridicarea mediocrității la rang de performanță. 

Într-un comunicat de presă transmis redacției, Forța Civică Constanța apreciază că evaluarea națională este un real eșec, întrucât gradul scăzut de dificultate a subiectelor ar fi trebuit să conducă la o promovabilitate de 99% și nu doar de 77,16%.

"Observăm că pentru a salva din procentul electoral pe care a început să îl piardă încet și sigur din cauza mediocrității actului de guvernare, USL viciază calitatea actului educațional. Astfel, pentru conservarea câtorva procente, Ministerul Educației se mulțumește să încurajeze tinerii să obțină ușor doar o simplă notă de trecere, în loc să le stimuleze acestora ambiția și dorința obținerii unor performanțe adevărate, practic dorința de a fi cel mai bun într-o competiție serioasă. Având în vedere dificultatea foarte scăzută a subiectelor evaluării naționale din acest an, niciun părinte nu ar trebui să stea liniștit, chiar dacă copilul său a depășit cu bine acest examen. Lipsa de responsabilitate cu care guvernul USL a tratat aceste examene este posibil să se deconteze mult mai târziu, în special atunci când absolvenții de astăzi vor da examene în fața vieții și societății", se spune în comunicatul transmis de secretarul general adjunct al Organizației Municipale a Forței Civice Constanța, Antonela Stanciu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8068 secunde