Foști deținuți politici, decorați de președintele Iohannis

102
Foști deținuți politici, decorați de președintele Iohannis - iohannis-1464621080.jpg

Articole recomandate

Președintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul de decorare a unor foști deținuți politici. Conform Președinției, în semn de apreciere a înaltei ținute morale, pentru demnitatea cu care au militat pentru democrație, plătind cu propria lor libertate pentru curajul de a se fi împotrivit regimului totalitar comunist, președintele României a conferit Ordinul Național "Serviciul Credincios" în grad de Cavaler părintelui Nicolae Tomaziu, Elenei Ion-Arnăuțoiu, lui Nicolae Ciurică și lui Dumitru Moldovan.

Decretul de decorare a fost semnat în contextul inaugurării, luni, la București, a monumentului "Aripi", dedicat memoriei luptătorilor din rezistența anticomunistă (1945 - 1989). Monumentul "Aripi" din Piața Presei Libere, dedicat luptătorilor din rezistența anticomunistă 1945 - 1989 din România și Basarabia, este inaugurat luni în prezența unor personalități din țară și din străinătate. Potrivit Agerpres, la eveniment participă președintele Klaus Iohannis.

La dezvelirea și sfințirea monumentului au fost invitați reprezentanți ai Comitetului de Conducere al INTER-ASSO, organizație internațională ce reprezintă foștii deținuți politici din Albania, Bosnia și Herțegovina, Cehia, Croația, Estonia, Germania, Letonia, Lituania, Republica Moldova, Slovacia și Slovenia.

Monumentul "Aripi", dedicat luptei anticomuniste, este reprezentat sub forma a trei aripi realizate din oțel inoxidabil, cântărește peste 100 de tone și are o înălțime de peste 20 de metri. Autorul monumentului este sculptorul Mihai Buculei, al cărui tată a fost deținut politic la Aiud. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5262 secunde