Fostul deputat Alin Trășculescu, arestat pentru 29 de zile

160
Fostul deputat Alin Trășculescu, arestat pentru 29 de zile - alintrasculescu40295700-1354199349.jpg
Fostul deputat Alin Trășculescu va fi arestat preventiv pentru 29 de zile, au decis astăzi magistrații de la Tribunalul București, care au admis cererea formulată în acest sens de procurorii anticorupție, informează România TV.

Tribunalul București a dezbătut joi cererea procurorilor anticorupție de înlocuire a interdicției de a părăsi țara cu măsura arestării preventive a fostului deputat Alin Trășculescu, acuzat că ar fi pretins 200.000 de euro pentru a interveni pe lângă autoritățile vrâncene să atribuie contracte de investiții unor firme.

Instanța a admis solicitarea procurorilor, astfel că fostul deputat va fi cercetat în stare de arest.

Potrivit deciziei instanței, măsura arestării preventive pentru 29 de zile se va lua din momentul încarcerării fostului deputat.

Decizia TB de joi nu este definitivă, ea putând fi contestată la Curtea de Apel București.

Procurorul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) prezent la ședința de judecată a cerut instanței arestarea preventivă a lui Alin Trășculescu invocând trei argumente esențiale din anchetă.

Unul dintre argumente a fost acela că anchetatorii DNA au fost și ei contrafilați de cele două persoane angajate de Trășculescu,ceea ce denotă și mai mult gravitatea faptelor comise de fostul demnitar.

"Autoturismele DNA au fost luate în primire și urmărite mai bine de șase ore de către oamenii angajați de Trășculescu. (...) Doi martori au recunoscut până la acest moment că au fost instruiți să depună mărturie mincinoasă și inclusiv să falsifice documente pe care doreau să le depună chiar în acel moment la dosarul pe care îl instrumentau", a mai arătat procurorul.

Citește și Avocat: Dacă Trășculescu știa că are dosar, cum zice DNA, cu atât mai mult nu ar fi comis faptele

Fostul deputat Alin Trășculescu este cercetat de procurorii DNA pentru trafic de influență, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată și instigare la spălare a banilor, cunoscând că aceștia provin din trafic de influență. Ulterior, procurorii au extins cercetările în cazul lui Trășculescu și pentru asociere în vederea săvârșirii de infracțiuni, noile acuzații fiindu-i aduse la cunoștință în 22 noiembrie.

Propunerea de arestare preventivă a lui Alin Trășculescu a fost formulată după ce în 20 noiembrie acesta a demisionat din funcția de deputat.

Alin Trășculescu a fost reținut din 11 noiembrie până în 12 noiembrie, în jurul orei 6.00. El a fost eliberat din arestul Poliției Capitalei după ce a expirat ordonanța de reținere emisă pe numele lui de procurorii anticorupție.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8866 secunde