Fostul senator Gigi Chiru, condamnat definitiv. El se va adresa CEDO

1083
2
Fostul senator Gigi Chiru, condamnat definitiv. El se va adresa CEDO - chiru4-1510672206.jpg

Articole de la același autor

Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție s-au pronunțat, definitiv, în dosarul în care fostul senator Gigi Chiru, actualmente membru ALDE, a avut calitatea de inculpat. 


Drept urmare, judecătorii au respins apelul formulat de Chiru, astfel că acesta rămâne cu pedeapsa de la instanța de fond pronunțată în 2015, respectiv șase luni de închisoare cu suspendarea executării pedepsei. 


Fostul senator constănțean Gigi Chiru a fost trimis în judecată, în 2012, de procurorii Parchetului Tribunalului Constanța.


Potrivit rechizitoriului, el era acuzat că, prin Fundația Umanitară "Christian Gigi Chiru", al cărei președinte era, a tipărit 24.000 de bonuri valorice medicale pe care le-a trimis prin poștă alegătorilor din municipiul Constanța, în timpul campaniei electorale pentru alegerile locale din iunie 2012. La acel moment, Chiru candida pentru funcția de primar al municipiului Constanța. 


Conform sursei citate, alegătorii ar fi trebuit să meargă cu bonurile medicale la sediul "Primăriei Constănțenilor", înființată de Gigi Chiru. Acolo, datele lor de stare civilă au fost trecute în tabele, după care bonurile au fost ștampilate cu sigla Fundației Umanitare "Christian Gigi Chiru". Bonul validat era apoi remis din nou titularului său, care apoi se prezenta la una din farmaciile cu care fundația încheiase protocoale de colaborare, iar astfel beneficia de produse medicale în valoare de 25 lei.


Potrivit anchetatorilor, 11.111 dintre cele 24.000 de bonuri valorice medicale tipărite au fost decontate la farmaciile cu care Fundația Umanitară "Christian Gigi Chiru" încheiase protocoale de colaborare.


"Cu ocazia audierii sale, învinuitul Chiru Gigi Christian a negat săvârșirea faptei reținute în sarcina sa, afirmând că bonurile valorice au fost tipărite de reprezentanții fundației care îi poartă numele fără acordul său, cu folosirea imaginii sale și a sloganului său electoral", menționau procurorii constănțeni.


Gigi Chiru a fost trimis în judecată, alături de Fundația Umanitară "Christian Gigi Chiru", ca persoană juridică de drept privat, pentru încălcarea articolului 109, alineatul 1 din Legea 67/2004. Articolul respectiv prevede că "promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori alte foloase în timpul campaniei electorale, precum și în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidați ori un anumit candidat pentru funcția de primar, consilier sau de președinte al consiliului județean, precum și primirea acestora de către alegători constituie infracțiuni și se pedepsesc cu închisoare de la șase luni la cinci ani".


La timpul respectiv, Gigi Chiru era președinte al PDL Constanța și a susținut că este nevinovat, iar tot ceea ce i se întâmplă este o acțiune a USL pentru a-l scoate din cursa pentru Primăria Constanța. Tot atunci, el menționa că are încredere în Justiția din România.


În contextul în care Justiția din România și-a spus cuvântul iar pedeapsa aplicată de instanța de fond rămâne definitivă, Gigi Chiru a anunțat că își va căuta dreptatea, în continuare, la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO).


Comentează știrea

francois
15 noiembrie 2017
Special oferta de împrumut

Buna ziua, Sunteți în căutarea pentru un împrumut legitim? Obosit de a solicita împrumuturi și credite Ipotecare? Ai fost respinse de către bănci? Aveți nevoie de un împrumut pentru a șterge datoriile / facturi? Apoi, trauma ta financiară este completă, avem Oferta de împrumut de 2000 € la 10.000.000.00 € cu 2% rata dobânzii. Ne sunt certificate și de încredere. noi va putem ajuta cu asistență financiară. Dacă sunteți interesat întorc la noi prin e-mail: [email protected]

Gigi
15 noiembrie 2017
Si ?

Bai , Chirule , pe loc repaus ! Esti un soldat neinstruit , drept urmare stai acasa . La CEDO , nu ai nicio sansa ! Ai facut exact precum umflatul ala basist , care a dat 60 de tone de ,,pui fericiti'' , adica morti si congelati , pentru a fi ales . El a facut parnaie , tu , cu suspendare , adica , stai acasa . Eu , ca jurist , ti-as fi dat cinci ani cu executare la Jilava , ca invatatura de minte , ca sa nu mai ai dubii in privinta infractiunii comise . Oricum , ai terminat-o cu politica , iar ca ocupatie , sa te indrepti spre gratare , mici , carnati , melci , raci ...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2677 secunde