FOTO / Mircea Geoană nu exclude varianta unei candidaturi independente: "Există o saturație a românilor față de profilul politicianului clasic, de partid"

8042
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, si-a lansat, sâmbătă, la hotelul Dacia Sud din Mamaia, cartea intitulată "Bătălia pentru viitorul României".







Evenimentul a avut loc în prezența unui public numeros, nelipsind simpatizanți de toate vârstele.


Anterior, în Portul Constanța, dimineața, a avut o întâlnire cu reprezentanții mediului de afaceri portuar.













Mă bucur să revin la Constanța pentru lansarea cărții mele, „Bătălia pentru viitorul României”. Este o ocazie bună să reîntâlnesc mulți prieteni, mă bucur că și Gică Hagi a fost aici, a fost destul de vesel după victoria din Giulești de ieri. Și am avut și o întâlnire cu antreprenorii din Portul Constanța, pentru că este o zonă cu imporanță economică și strategică pentru România și pentru regiune”, a spus acesta.


„Voi continua să revin în acest loc important pentru NATO, pentru Uniunea Europeană și, bineînțeles, pentru țara noastră”, a mai adaugat secretarul general adjunct al NATO.


Întrebat despre candidații independenți la alegerile prezidențiale, Mircea Geaonă spune: 


„Românii vorbesc, sondajele indică acest lucru. Eu nu fac niciun fel de predicție sau premoniție. Dar simt că și ceea ce vedem în cercetările sociologice arată foarte clar că lumea caută alt profil, alt tip de model de candidați, indiferent pentru ce funcții, chiar și pentru primar, vedeți la București câte discuții sunt despre cine să fie desemnat ca și candidat. Cred că reflectă, de fapt, o anumită saturație a cetățenilor României, cu modelele clasice de politicieni, care, până acum, le-au fost oferiți ca opțiuni”. 


De asemenea, Mircea Geoană spune că urmează să ia o decizie, dacă va intra sau nu în cursa pentru prezidențiale.


"Vom vedea. Trebuie să terminăm jobul de la NATO și avem de pregătit un summit de la Washington care este atât de important pentru noi toți. Pentru asta sunt plătit și asta este jobul meu oficial. După aceea, evident după iulie, după ce vom avea acest summit de mare succes de la Washington, voi putea să iau o decizie și să comunic ceea ce vreau să fac cu viața mea, după 5 ani deja la NATO, un mandat foarte frumos și care m-a învățat foarte multe lucruri”.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3721 secunde