FOTO / Ziua Națională a României, sărbătorită la Medgidia

412
Și în acest an, Ziua Națională a României a fost serbată la Medgidia printr-o serie de manifestări organizate de Primăria Municipiului Medgidia.


 De la ora 9.00, la Monumentul Eroului Român a avut loc o ceremonie de depunere de coroane de flori în memoria tuturor ostașilor români care au pierit pentru ca astăzi, românii să poată trăi în libertate. Au depus coroane de flori deputatul Mihai Lupu, ministrul Culturii – Puiu Hașotti, Primăria Municipiului Medgidia, Consiliul Local, Garnizoana Medgidia, Poliția Municipală, Poliția Locală, Jandarmeria Medgidia, Asociația Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere Roland Pârlăgeanu, Asociația Revoluționarilor Decembrie 89 Medgidia, Asociația Revoluționarilor Tomis 22 Constanța – Filiala Medgidia, Asociația Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere Tomis Constanța, subfiliala Medgidia, Asociația Veteranilor de Război, PSD, PNL, PC, ARD.


După depunerea de coroane, activitățile au continuat pe platoul din fața Casei de Cultură a Sindicatelor ,,Lucian Grigorescu" unde, începând cu ora 11.00 s-a intonat imnul de stat și autoritățile prezente au rostit alocuțiuni. Primarul Marian Iordache a vorbit despre tradiția Zilei de 1 Decembrie, și despre importanța unității poporului român. "După 94 de ani de la marea unire înfăptuită la Alba Iulia, simțim din ce în ce mai mult că trebuie să fim un popor unit, mai ales în aceste vremuri de grele încercări pentru țară. Să ne arătăm altruismul față de românii care au nevoie de noi, și să ne aducem aminte de cei care, în urmă cu ani de zile și-au arătat omenia și curajul pe câmpul de luptă. Să nu uităm așadar, că toți suntem români și, înainte de a primi ajutor și sprijin de la alții să acordăm noi ajutor semenilor. La mulți ani tuturor românilor, să fiți mereu voioși, veseli și uniți ca în această zi", a spus Marian Iordache.


Ziua de 1 Decembrie a continuat cu un spectacol artistic susținut de Ansamblul Brâulețul din Constanța și Fanfara din Iași, încheindu-se cu hora unirii, la care au fost invitați toți cetățenii prezenți în centrul orașul. La final, aceștia nu au plecat spre casă până nu au servit o porție de mâncare tradițională – fasole cu cârnați.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2294 secunde