Franța a deportat ieri în România încă 283 de romi

230
Autoritățile din Franța au deportat, ieri, aproape 300 de țigani în România, în contextul în care doi oficiali români își continuă vizita la Paris, unde discută pe marginea campaniei de expulzări ordonată de președintele Nicolas Sarkozy, transmite AFP, citat de HotNews.ro. Deportarea țiganilor din Franța a fost făcută după ce Sarkozy a solicitat luarea de măsuri împotriva comunităților care locuiesc în tabere construite ilegal pe teritoriul francez. Oficialii de la Paris susțin că țiganii, majoritatea provenind din Bulgaria și România, părăsesc Franta "în mod voluntar", primind câte o compensație, respectiv 300 de euro pentru un adult și 100 de euro pentru un copil. Circa 850 de persoane vor părăsi Franța până la sfârșitul lunii august.
AFP scrie că poliția franceză a escortat, ieri dimineață, până la aeroportul Charles de Gaulle din Paris, două autobuze în care se aflau bărbați, femei și copii țigani.
Ministrul de interne Brice Hortefeux a afirmat că statisticile din acest an indică o creștere cu 138% a infracțiunilor realizate de cetățenii români în Franța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0762 secunde