Funeriu: Fiecare universitate din România va fi clasată exact acolo unde îi este locul

374
Funeriu: Fiecare universitate din România va fi clasată exact acolo unde îi este locul - danielfuneriu-1313763236.jpg

Ministrul Educației, Daniel Funeriu, a declarat, astăzi, la Arad, răspunzând unei întrebări a jurnaliștilor, că fiecare universitate din România va fi clasată "exact acolo unde îi este locul", în cadrul unui proces de clasificare care este în derulare.Ministrul Daniel Funeriu a fost întrebat de jurnaliști, la Arad, unde a vizitat câteva instituții de învățământ, despre stadiul clasificării universităților din România, răspunzând că se lucrează la verificarea datelor transmise de universități.

"Fiecare universitate din România va fi clasată exact acolo unde îi este locul. Suntem în etapa în care se verifică datele raportate de universități. Va fi făcut public rezultatul clasificării în momentul în care procedurile vor fi finalizate", a declarat Funeriu, potrivit Mediafax.

Ministrul a adăugat că în urma primei sesiuni a bacalaureatului a sesizat că la foarte multe universități s-a intrat cu medii mai mari decât în anii trecuți.

"Acest lucru îmi arată că viitorii studenți au ales să nu mai meargă neapărat la universități cu viitor incert", a spus Funeriu.

Ministrul a declarat că a discutat cu mulți tineri dintre cei care au obținut media zece la bacalaureat și i-a întrebat ce universități au ales, unii afirmând că pleacă la studii în străinătate.

"Foarte mulți elevi buni vor merge la universități bune din străinătate și ale României. Este important să-i consiliem foarte bine pe elevi, să meargă la cele mai bune universități, să nu-și imagineze că, dacă o universitate este în afara României, este automat foarte bună. Trebuie să-i sprijinim în a alege universitatea", a declarat Funeriu.

Referitor la organizarea celei de-a doua sesiuni a bacalaureatului, Daniel Funeriu a spus: "Condițiile vor fi identice cu cele din prima sesiune a bacalaureatului, dificultatea subiectelor va fi aceeași, iar oricine se așteaptă la altceva comite o eroare capitală".

Întrebat dacă vor mai exista școli în care vor lipsi camerele de supraveghere video în a doua sesiune a bacalaureatului, ministrul a declarat că "vor fi asigurate toate condițiile de siguranță și corectitudine".






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2094 secunde