Galerie Foto / Eveniment unic în comuna Saraiu. "Calea Crucii", refăcută în Joia Mare

272
2

Articole de la același autor

Administrația publică din comuna Saraiu s-a pregătit cum se cuvinte pentru a întâmpina sărbătorile pascale, iar la inițiativa primarului Dorinela Irimia a pregătit un moment unic la nivelul județului Constanța. 


Astăzi, întreaga comunitate a participat la procesiunea "Calea Crucii" iar la eveniment a fost prezent și ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.


"Sunt ultimele clipe dinainte de «Calea Crucii»; ultimele clipe înainte de sacrificiul suprem al lui Iisus Hristos. Pentru noi și pentru păcatele noastre, Iisus s-a răstignit și a înviat a treia zi, dându-ne o nouă șansă la puritate sufletească. Acțiunea este organizată împreună cu Arhiepiscopia Tomisului și Teatrul de Stat Constanța și, la eveniment sunt invitați să participe alături de familia comunei Saraiu toți creștinii care vor să marcheze cel mai dureros, dar și cel mai înălțător moment al anului - Săptămâna Patimilor - printr-o procesiune deosebită în ziua celor 12 Evanghelii. Chiar dacă momentul este un moment al durerii, fericirea de a fi cu toții împreună ne face mai buni, mai îngăduitori", a spus primarul comunei Saraiu, Dorinela Irimia. 
Procesiunea prin care a fost refăcut drumul pe care Iisus a purtat crucea a pornit de la biserica din Saraiu, punctul final fiind piața din centrul comunei, acolo unde a avut loc momentul răstignirii.


Artiștii care au reconstituit scena religioasă sunt actori de la Teatrul de Stat din Constanța. Aceștia și-au intrat atât de bine în rol încât oamenii care au participat la procesiune au simțit pe propria piele momentele dramatice pe care însuși Mântuitorul le-a trăit.
Printre invitații primarului din Saraiu s-au numărat IPS Teodosie, Puiu Hașotti, deputatul Mihai Lupu, de la PNL, dar și senatorul Marian Vasiliev, care a și transmis mesajul de "Sărbători fericite!" al vicepremierului Gabriel Oprea de la UNPR.


 "Prin această procesiune am dorit să transmit locuitorilor că este nevoie de mai multă credință și bunătate", a declarat primarul comunei Saraiu, Dorinela Irimia.


"Ceea ce am văzut astăzi că s-a întâmplat la noi în comună este ceva cu totul și cu totul deosebit, ceva ce am citit doar în cărți sau am văzut doar în filme. Îi mulțumim doamnei primar pentru că prin grija dumneaei am putut vedea azi drumul lui Iisus spre răstignire, moment care ne-a transmis o stare de sensibilitate pe care nu credeam că o voi trăi vreodată", a spus una dintre locuitoarele comunei.




Comentează știrea

クリスチャンルブタン アウトレット
5 septembrie 2014
クリスチャンルブタン アウトレット

even if you appear to be in a safe location or industry.Most small businesses don't incur a great deal of risk. Their offices are generally operated in a stable location and there is little of great value on the premises. Because this is a very common way to do business クリスチャンルブタン アウトレット http://www.lamartcorp.com/modules/mod_menu/rakuten_cl_14.php

カシオ腕時計 g-shock
6 septembrie 2014
カシオ腕時計 g-shock

and the drive axles. These components are subject to tremendous forces that it takes to propel vehicles カシオ腕時計 g-shock http://www.ispsc.edu.ph/nav/japandi/casio-rakuten-2.html

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3579 secunde