Gigi Chiru amenință cu demisia din PDL: "Jos labele de pe Portul Constanța!"

1827
9
Gigi Chiru amenință cu demisia din PDL:

Președintele PDL Constanța, Christian Gigi Chiru, a declarat, ieri, că este dispus să demisioneze din funcțiile deținute dacă cererile sindicaliștilor din Portul Constanța nu vor fi rezolvate într-un interval de timp rezonabil. Mai exact, cererea acestora vizează demiterea actualului director al CNAPMC, Aurelian Andrei Popa. Printre altele, Chiru a subliniat faptul că în port sunt interese mari
și a atras atenția asupra faptului că din acționariatul companiei fac parte statul, care deține 60%, Fondul Proprietatea, cu 20%, dar și municipalitatea, care are 20%.

În cursul zilei de ieri, Christian Gigi Chiru a avut o întâlnire cu sindicaliștii din Portul Constanța. Delegația a fost condusă de Petre Costel, președintele Federației Naționale a Sindicatelor Portuare, și a fost alcătuită din 12 persoane, membrii Biroului Permanent al Federației și conducerea celor două sindicate din Compania Națională Administrația Porturilor Maritime Constanța (CNAPMC).
Principalele teme abordate au vizat managementul actual al Portului Constanța, perspectiva privatizării administrației portuare, încălcările contractului colectiv de muncă, emiterea unui Regulament de Ordine Interioară fără consulta-rea sindicatului, abuzuri în serviciu și lipsa dialogului social.
La finalul întâlnirii, Chiru a spus că este alături de sindicaliști și că le susține revendicările pe care le au, inclusiv cea de a schimba actualul director al administrației Portului Constanța. El a spus că a făcut toate demersurile pentru ca și conducerea de la București să înțeleagă că solicitările acestor oameni sunt absolut reale și urgente.
"Am încercat să aflu ce se întâm-plă în port și am aflat niște lucruri care m-au șocat. În Portul Constanța e pe cale să se întâmple o afacere gen băieții deștepți din energie. Niște băieți deștepți din Constanța, mână în mână cu băieți deștepți de la București, pregătesc o ambuscadă pentru a pune mâna pe activitatea economică a portului. Printr-o privatizare a administrării acestui obiectiv economic, în paralel cu externalizarea serviciilor asigurate de Administrația Portului Constanța, inclusiv a furnizării de utilități. Cu alte cuvinte, niște șmecheri de la București cu niște șmecheri din Constanța, sub privirile indulgente și complice ale unui acționar important în Port - Primăria Constanța - s-au hotărât să cumpere portul fără să plătească nimic pe el. Se pare că pionul cel mai important în toată această afacere este actualul director, care va trebui să facă o trecere invizibilă pentru neavizați, de la actuala formă de administrare a portului la ce va urma, evident în folosul tuturor părților, mai puțin a constănțenilor. Tocmai de aceea, astăzi spun celor care au de gând să facă așa ceva, indiferent cine sunt ei și ce hram poartă, «Jos labele de pe Portul Constanța»", a spus Chiru, într-o conferință de presă.

Chiru a adăugat că nu este împotriva unor proceduri legale aplicate pentru eficientizarea administrației managementului portului, dar e evident că o administrație privată a portului va restructura și va disponibiliza masiv personalul, cam 60% din angajați.
"Pentru că nu sunt parte din aceas-tă mafie locală care controlează orașul, nu sunt șantajabil sau dependent de ea, cer de urgență demiterea actualului director și oprirea schemei de privatizare care va dăuna tuturor constănțenilor. Sunt gata să renunț la funcțiile mele din PDL, dacă această schimbare nu va fi făcută în termen rezonabil", a transmis public Chiru conducerii de la București, prin intermediul presei.
Președintele PDL Constanța a mai spus că, încă de săptămâna trecută, a făcut public acest lucru la București, dar nu a primit, deocam-dată, niciun răspuns concret. Chiru a precizat că a solicitat demiterea directorului de la CNAPMC ministrului Transporturilor, Alexandru Nazare, însă acesta i-a spus că trebuie să se mai documenteze. Totodată, Chiru a afirmat că situația din Portul Constanța și solicitarea sindicaliștilor prin care se cere demiterea actualului director a fost făcută și în cadrul partidului către președintele PDL, Emil Boc, dar nici de aici nu a primit vreun răspuns.



Comentează știrea

Prigo-wudre
4 aprilie 2012
Mai " e " DobiBoci!!!

Mai Jiji l`amorozo!!,poate ne zici si despre banii pe care-i cheltuiesti cu pliante ,care jignesc cutiile postale??..Un :Hai sechetir!!,ii prea putin,pentru tine-"pirule"

pufy
4 aprilie 2012
mai chiru

vrei sa cistigi primaria?fa cava si opreste lucrarile la cartierul de tigani din tomis 3 si vei cistiga multe voturi

LILY
4 aprilie 2012
EU IL VOTEZ PE CHIRU M-A CONVINS

ACEST ORAS AL NOSTRU AL TUTUROR MERITA MAI MULT DECAT ESTE MAZARE, CARE PROBABIL IL DOARE L;A BASCA DE CONSTANTA....ESTE VREMEA SCHIMBARIIII

un constantean
4 aprilie 2012
S-a terminat cu CHIRU

Din dorinta lui de a ne trezi pe noi domnul CHIRU isi face dusmani grei care il vor manca.Unde suntem noi constantenii cand vedem ca mazare face totul impotriva noastra

un constantean
4 aprilie 2012
S-a terminat cu CHIRU

Din dorinta lui de a ne trezi pe noi domnul CHIRU isi face dusmani grei care il vor manca.Unde suntem noi constantenii cand vedem ca mazare face totul impotriva noastra

MIRUNA
4 aprilie 2012
oricum ar fi , am mai spus-o si o spun, CONSTANTA TREBUIE SA SCAPE DE MAZARE ,altfel va deveni un tiran local la fel de odios pe cat e BASESCU la nivel national(ca sa nu mai zica pesdeii ca dc esti impotriva PSD si marea imputita ESTI PDLIST:))..BAI IDIOT

oricum ar fi , am mai spus-o si o spun, CONSTANTA TREBUIE SA SCAPE DE MAZARE ,altfel va deveni un tiran local la fel de odios pe cat e BASESCU la nivel national(ca sa nu mai zica pesdeii ca dc esti impotriva PSD si marea imputita ESTI PDLIST:))..BAI IDIOTILOR CARE CREDETI IN MAZARE,ARATATI DOAR NIVELUL URIAS DE PROSTIE,INCULTURA SI IMBECILSM AL UNOR LOCUITORI AI CONSTANTEI.Si stiu despre ce vorbesc, eu am lucrat cu oamenii, majoritatea absoluta a celor ce il sustin pe mazare sunt pensionari(dar dintre cei mai prosti sau fara scoala multa si retardati pensionari),femei casnice proaste si indivizi cu un intelct dubios...restul mazaristilor sunt psdisiti care profita de hotiile lui mazare!

mimi
4 aprilie 2012
Azi e 1 aprilie??

De unde isi da demisia jiji? Cine e jiji?? Zero barat..

ass
4 aprilie 2012
Sa vina Elena Udrea

Sa vina Elena Udrea si o alegem primarita

DENY
4 aprilie 2012
VREM SCHIMBARE

Pe 10 iunie trebuie sa votam,sa iesim cu totii si sa scapam orasul de golanii mafioti,doar de noi depinde soarta orasului,acum e momentul sa ne mobilizam si sa-l trimitem pe pastaie acolo unde ii este locul (la puscarie).Oamenii cu un IQ mai ridicat sa iasa la vot,sa nu mai lasam mosii sa aleaga primarul.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6046 secunde