Grindeanu, explicații în Parlament despre OUG 6 și 9

138
Grindeanu, explicații în Parlament despre OUG 6 și 9 - soringrindeanu1-1489386478.jpg

Articole recomandate

La Solicitarea PNL, Sorin Grindeanu participă astăzi, de la ora 16.00, în Camera Deputațlor, la "Ora premierului". Liberalii spun că așteaptă explicați pentru adoptarea Ordonanței de Urgență 6, prin care Ministerul Dezvoltării va primi, până în 2020, 30 de miliarde de lei, dar și pentru Ordonanța de Urgență 9, care le dă autorităților locale posibilitatea să cheltuiască peste bugetul alocat.


Este prima participare a premierului Sorin Grindeanu la "Ora premierului", o ședință de plen organizată, de regulă, lunar, în care fiecare grup parlamentar din Camera Deputațlor, prin rotațe, îi adresează o invitațe șefului Executivului pentru a da explicați pe o anumită temă, relatează News.ro. 


Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat că formațunea pe care o conduce a depus o solicitare la Biroul Permanent al Camerei Deputațlor pentru audierea în Parlament, pe 6 martie, a prim-ministrului Sorin Grindeanu în legătură cu ordonanțele de urgență 6 și 9 care, în opinia liberalilor, sunt la fel de grave precum OUG 13, dar cu impact economic.


"Am luat decizia de a-l audia, în Parlament, pe primul ministru Grindeanu pe cele două ordonanțe economice, Ordonanța 6 și 9, la fel de grave precum OUG 13, dar cu impact economic. Din nefericire, s-a trecut peste o decizie a Guvernului care transformă bugetul statului într-un buget pentru huzurul clientelei politice și credem că este obligatoriu, în Parlament, ca premierul Grindeanu să răspundă în fața parlamentarilor cu privire la acest arbitrariu care se stabilește în cheltuirea banului public, prin cele două ordonanțe", a declarat Raluca Turcan. 


Ordonanța de urgență 6/2017, prin care Ministerul Dezvoltării condus de vicepremierul Sevil Shhaideh primește 30 de miliarde de lei pentru perioada 2017 - 2020, a fost aprobată în februarie de Senat, deși actul normativ a fost dur criticat de opozițe, care l-a numit la fel de nociv precum OUG 13 pentru Justițe.


Niciuna dintre cele două OUG nu și-a început parcursul la Camera Deputațlor, nefiind încă discutată în Comisii.


Forul decizional pentru ambele proiecte este Camera Deputațlor.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6429 secunde