Grupul parlamentar de prietenie Turcia-România, interesat de proiectele din Medgidia

194
Primarul municipiului Medgidia, Marian Iordache, și viceprimarul Sorin Țuțuianu s-au întâlnit ieri cu delegații grupului parlamentar de prietenie Turcia–România. Delegația a fost alcătuită din patru parlamentari ai Republicii Turcia:
H. Hasan Sonmez, Safiye Seymanoglu, Husnu Tuna și Recai Yildirim. Totodată, la întrunire, a fost prezent și un funcționar al Direcției de Relații Externe și Protocol, F. Sirel Sumerman.
Potrivit unui comunicat de presă, participanții au discutat despre posibilitatea derulării unor noi investiții, precum și despre investițiile comune existente în România.
În vizita lor la Medgidia, oaspeții din Turcia au fost însoțiți de consulul general al Turciei la Constanța, Haluk Agca și de Amet Aledin și Ibram Iusein (reprezentanții UDTTMR, respectiv UDTR în Parlamentul României).
La întrevederea care a avut loc la Primăria Municipiului Medgidia, Marian Iordache a prezentat delegației principalele oportunități de afaceri din zonă. El a vorbit despre impactul pozitiv pe care îl va avea pe plan economic și social realizarea Parcului Industrial Medgidia, precum și despre necesitatea demarării lucrărilor de construcție a noului campus al Colegiului Național "Kemal Ataturk", obiectiv care va fi edificat prin contribuția financiară comună a guvernelor din cele două țări: Turcia și România.
După discuții, delegația turcă, însoțită de Marian Iordache și Sorin Țuțuianu, a depus o coroană de flori la monumentul dedicat lui Kemal Ataturk, primul președinte al Turciei moderne. În plus, oficialii s-au întâlnit și cu profesorii și elevii Colegiului Național "Kemal Ataturk".
De asemenea, delegația a vizitat geamia "Abdul Medgid", obiectiv important pentru întreaga comunitate turco-tătară din această zonă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5735 secunde