Senatorul Alexandru Mazăre susține că, deocamdată, ruperea protocolului PSD - PD-L nu mai e de actualitate

683
Senatorul Alexandru Mazăre susține că, deocamdată, ruperea protocolului PSD - PD-L nu mai e de actualitate - 5b46ae0c23da9adc5b0b44b82be77b5b.jpg
În pofida faptului că, în urmă cu aproximativ două săptămâni, senatorul PSD Alexandru Mazăre declara, în cadrul unei conferințe de presă, că ulterior alegerilor parlamentare ruperea protocolului PD-L – PSD este o ipoteză extrem de probabilă, parlamentarul constănțean a declarat ieri, pentru "Cuget Liber", că subiectul nu mai este de actualitate: "Deocamdată, aceasta nu mai e o temă de actualitate", a fost, mai exact, declarația lui.

Tensiunile existente în interiorul coaliției de guvernământ sunt de notorietate, cu atât mai mult cu cât acestea s-au manifestat intens atât la nivel central, cât și în teritoriu, așa cum este cazul județului Constanța. În această ordine de idei, senatorul constănțean anunța pe data de 2 iunie: "După alegerile europarlamentare vă puteți aștepta la orice. Denunțăm protocolul, ne retragem oamenii, ne retragem miniștrii, ne declarăm partid de opoziție și acționăm ca atare". În cadrul aceluiași eveniment, Mazăre afirma că după alegerile pentru Parlamentul European, staff-ul PSD s-ar putea reuni la Constanța, în contextul unui Congres Extraordinar, pentru a discuta pe marginea ruperii protocolului cu PD-L-ul.
Interesant de remarcat este, însă, faptul că, după scrutinul din 7 iunie, partidele de guvernământ au fost ceva mai rezervate în declarații pe marginea destrămării coaliției. În sensul acesta, senatorul Alexandru Mazăre a explicat ieri că preferă să mai lase timpul să treacă înainte de a comenta protocolul dintre PSD și PD-L atât la nivel național, cât și în ceea ce privește situația din Constanța. "Deocamdată nu vreau să mă mai pronunț. Să mai lăsăm timpul să treacă", a menționat parlamentarul de Constanța.
Alexandru Mazăre a afirmat, de asemenea, că discuții referitoare la protocol vor avea loc abia după Comitetul Executiv al PSD, eveniment care va fi organizat în Teleorman, cel mai probabil în cursul săptămânii viitoare. "La Comitetul Executiv se va face o analiză a rezultatelor alegerilor europarlamentare și abia după aceea vom decide când anume va avea loc un Congres Extraordinar. Încă nu s-a stabilit nimic în ceea ce privește data acestuia din urmă", a conchis senatorul Colegiul 3.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2948 secunde