Grupul parlamentarilor PSD de Constanța salută suspendarea lui Geoană

1300
Grupul parlamentarilor PSD de Constanța salută suspendarea lui Geoană - f80a255805ea7094709072bfc26870c8.jpg
Președintele Senatului, Mircea Geoană, a fost sancționat, ieri, de propriul partid. Politicianul a fost suspendat pentru șase luni din partid, din cauza declarațiilor defăimătoare făcute la adresa președintelui PSD, Victor Ponta. Decizia a fost luată, ieri, prin vot, de reprezentanții Biroului Permanent Național al PSD.

"Nu vrea nimeni să-i retragă sprijinul de la Senat, este foarte clar lucrul acesta. E o altă sancțiune dacă vă uitați în statut. Erau trei sancțiuni, retragerea sprijinul pentru funcție și asta nimeni n-a propus-o și nimeni nu a fost de acord cu ea, suspen-darea pentru șase luni sau excluderea. S-a votat suspendarea pe șase luni, funcția de la Senat rămâne a PSD și are în continuare sprijinul domnul Geoană", a mai spus Ponta.
Anterior, el afirmase în conferință de presă că Geoană a primit un "avertisment foarte clar".
"E o sancțiune pentru domnul Geoană și sunt convins că în perioada următoare va avea ocazia să ne demonstreze că vrea să rămână în echipa PSD. Dacă va face altfel, responsabilitatea îi aparține. Pentru mine, acest subiect este un subiect închis și pentru noi, pentru PSD", a explicat Ponta.

"Este un moment delicat pentru PSD"
Vizavi de hotărârea luată de PSD, parlamentarii social-democrați din Constanța au spus că decizia luată de partid este una corectă, atâta timp cât Mircea Geoană a afectat imaginea partidului prin declarațiile date.
Contactat telefonic, deputatul PSD, Eduard Martin, a declarat că el crede că nu era momentul pentru răfuieli în partid. "S-a luat o decizie majoritară care contează în democrație. Acum ar trebui să fim mult mai atenți la ce se întâmplă cu salariile, cu pensiile, și nu la ce se întâmplă în partid. Totuși, eu cred că Geoană a greșit la modul cum s-a exprimat, pentru că a adus în discuție problemele din campania din 2009. Nu trebuia să facă astfel de declarații", a spus Eduard Martin.
La rândul lui, senatorul Alexandru Mazăre a declarat că este un moment delicat pentru PSD.
"Nu am înțeles ieșirea lui Geoană. Sper ca, la sfârșitul celor șase luni, să se întoarcă cu toată capacitatea în PSD", a spus senatorul constănțean.
La fel de tranșantă a fost deputata PSD Antonella Marinescu. Ea a precizat că s-a luat o decizie corectă.
"Mircea Geoană nu a putut trece peste eșecul de la prezidențiale și nu trebuia să facă acele declarații. Atacul la adresa președintelui partidului nu este corect. Partidul a făcut tot ce a putut pentru ca Geoană să câștige alegerile prezidențiale, dar el a pierdut pe mâna lui. Părerea mea, personală, este că Mircea Geoană este un tip cu capul pe umeri. Nu trebuie să neglijăm poziția din Senat. Sper ca și peste cele șase luni să fie tot în PSD. Totuși, mă gândesc că s-ar putea ca Geoană să-și pregătească plecarea la UNPR sau la PC, așa cum se zvonește", a declarat Antonella Marinescu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2905 secunde