Judecătoarea Doina Drăguinea a fost suspendată din magistratură

1964
Judecătoarea Doina Drăguinea a fost suspendată din magistratură - d605ab0b3c70e445e642b4502ed01e4f.jpg
Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a hotărât suspendarea din funcție a magistratului Doina Drăguinea, judecător la Tribunalul Constanța, dar detașată la Tribunalul București, până la soluționarea recursului declarat de aceasta împotriva hotărârii CSM privind excluderea sa din magistratură pe motive disciplinare.
Amintim că, la data de 8 iunie, CSM a dispus excluderea din magistratură a Doinei Drăguinea, fosta președintă a Tribunalului Constanța.
În luna noiembrie 2009, însuși președintele Curții de Apel Constanța, Nicolae Stanciu, a cerut Consiliului Superior al Magistraturii cercetarea disciplinară a judecătorului Doina Drăguinea. Motivul a fost unul deosebit de grav. Judecătoarea ar fi întârziat, în mod voit, redactarea unor hotărâri judecătorești, și ar fi ascuns aceste "detalii", prezentând Curții de Apel Constanța o situație "distorsionată" în ceea ce privește situația redactărilor.
Așa se face că "un număr considerabil de dosare", după cum a comunicat conducerea Curții de Apel Constanța, au rămas în stand-by și vreme de… trei ani, justițiabilii din respectivele dosare neputând beneficia de căile de atac pentru că hotărârile din dosar nu erau redactate.
Urmare sesizării respective, la Tribunalul Constanța a sosit inspecția judiciară a CSM-ului, care a decis că există suficiente motive pentru ca judecătoarea să fie judecată disciplinar. Dosarul ei a ajuns astfel pe rolul Secției pentru judecători în materie disciplinară a CSM-ului. Au existat mai multe termene de judecată, unele solicitate chiar de judecătoarea incriminată pentru a prezenta probele în favoarea sa.
Se pare că acestea nu au fost prea convingătoare, pentru că, după mai bine de un an de la sesizare, CSM-ul s-a pronunțat și a decis aplicarea celei mai aspre pedepse, respectiv excluderea din magistratură.
Hotărârea putea fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție - Completul de nouă judecători, în 15 zile de la comunicare, lucru pe care Doina Drăguinea se pare că l-a făcut. Așa se face că, potrivit legii, pe perioada judecării recursului, ea va fi suspendată din activitate.
Înainte cu aproape două săptămâni de la emiterea acestei decizii care a șocat pe toată lumea, CSM-ul admisese cererea de detașare a magistratului Drăguinea pe un post vacant de la Tribunalul București, pentru o perioadă de cel mult trei ani.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2996 secunde