Verdict CSM: Judecătoarea Doina Drăguinea, exclusă din magistratură

3269
Verdict CSM: Judecătoarea Doina Drăguinea, exclusă din magistratură - b0e7c07fad816cfb2edd62658540eb9b.jpg
Ieri, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a dat verdictul în dosarul în care a fost anchetat disciplinar fostul președinte al Tribunalului Constanța, judecătorul Doina Drăguinea.
Amintim că, în luna noiembrie 2009, însuși președintele Curții de Apel Constanța, Nicolae Stanciu, a cerut Consiliului Superior al Magistraturii cercetarea disciplinară a judecătorului Doina Drăguinea. Motivul a fost unul deosebit de grav. Judecătoarea ar fi întârziat, în mod voit, redactarea unor hotărâri judecătorești și ar fi ascuns aceste "detalii", prezentând o situație "distorsionată" Curții de Apel Constanța în ceea ce privește situația redactărilor.
Așa se face că "un număr considerabil de dosare", după cum a comunicat conducerea Curții de Apel Constanța, a rămas în stand-by și, vreme de… trei ani, justițiabilii din respectivele dosare nu au putut beneficia de calea de atac pentru că hotărârile din dosar nu erau redactate.
Urmare a sesizării respective, la Tribunalul Constanța a sosit inspecția judiciară a CSM-ului, care a decis că există suficiente motive pentru ca judecătoarea să fie judecată disciplinar. Dosarul ei a ajuns astfel pe rolul Secției pentru judecători în materie disciplinară a CSM-ului. Au existat mai multe termene de judecată, unele solicitate chiar de judecătoarea incriminată pentru a prezenta probele în favoarea sa.
Se pare că acestea nu au fost prea convingătoare pentru că, după mai bine de un an de la sesizare, ieri, CSM-ul s-a pronunțat și a decis aplicarea celei mai aspre pedepse, respectiv excluderea din magistratură.
Hotărârea poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție - Completul de nouă judecători, în 15 zile de la co-municare. Dacă Doina Drăguinea va face acest demers, pe perioada judecării recursului, ea va fi suspendată din activitate.
Amintim că, în urmă cu aproape două săptămâni, CSM-ul a admis cererea de detașare a magistratului Drăguinea pe un post vacant de la Tribunalul București, pentru o perioadă de cel mult trei ani.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.2755 secunde