Guvernul a aprobat măsuri pentru protejarea consumatorilor

269

Articole de la același autor

Guvernul a aprobat, în ședința de astăzi, ordonanța de urgență pentru instituirea unor măsuri în domeniul gazelor naturale.
Actul normativ instituie mecanisme de protecție a consumatorului casnic și a producătorilor de energie termică, pentru cantitatea de gaze naturale utilizată la producerea de energie termică în centralele de cogenerare și în centralele termice, destinată consumului populației.
Prin acest act normativ se instituie segmentarea pieței de gaze naturale între consumatorii casnici și producția de energie termică destinată consumului populației,  pe de o parte, iar, pe de altă parte, restul consumatorilor de gaze naturale.
Ordonanța de Urgență adoptată de Guvern stabilește, pentru perioada iulie 2011-martie 2012, o structură de amestec de gaze naturale import-intern, în care ponderea cantităților de gaze naturale din import, în amestecul lunar de gaze naturale să fie stabilită astfel încât, pentru consumatorii casnici și producătorii de energie termică destinată consumului populației, prețurile finale reglementate să rămână constante. Urmare a acestei măsuri, în perioada iulie 2011 – martie 2012, prețul gazelor naturale destinate consumului populație nu va fi majorat.
Astfel, potrivit ordonanței de urgență, Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei va stabili structurile de amestec gaze naturale (import-intern) pentru cele două segmente de piață create și va monitoriza consumul de gaze pentru fiecare segment.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.556 secunde