Guvernul a aprobat noi biruri pentru români. Ce taxe noi ne așteaptă din 2014

419
2
Guvernul a aprobat noi biruri pentru români. Ce taxe noi ne așteaptă din 2014 - guvernulpontaii77d971f693-1378912516.jpg

Articole de la același autor

Guvernul a aprobat în ședința de ieri, forma finală a scrisorii de intenție pentru acordul preventiv cu FMI și a trimis-o președintelui Traian Băsescu pentru aprobare.

Pe lista majorărilor de taxe convenite cu FMI, care ar urma să intre în vigoare din 2014, se află creșterea impozitelor pe clădiri și proprietăți imobiliare, precum și introducerea contribuțiilor sociale la veniturile din chirii. Practic, nimic nu va scăpa neimpozitat în următorii doi ani.

În documentul redactat de Guvern pentru încheierea unui nou acord cu FMI, nu apare nici măcar o pagină despre măsurile vehiculate de ministrul Finanțelor, Daniel Chițoiu, pentru relansarea economică. Ne putem lua deci adio de la posibilitatea reducerii contribuțiilor sociale plătite de angajatori sau de la revenirea TVA la 19%, față de 24% cât este în prezent. În schimb, apar multe taxe și impozite noi. Biruri pe care le vor suporta românii care au cât de cât un loc de muncă stabil sau cei care au o proprietate în plus.

Potrivit noilor măsuri pe care Guvernul s-a angajat să le implementeze, toți cei care obțin venituri din chirii vor fi obligați ca de la 1 ianuarie 2014 să plătească contribuții la sănătate și pensii din aceste câștiguri. Pentru a reglementa acest aspect, Guvernul va emite în septembrie o ordonanță de urgență.

Tot de la anul, independent de tipul de contract pe care îl au cu angajatorii, salariații vor plăti contribuții sociale în cuantum egal.

Nu vor mai fi deci diferențe în modul de calcul al taxelor datorate statului pentru sănătate și pensii, indiferent că angajații sunt plătiți pe carte de muncă sau pe contracte de drepturi de autor. Același regim va fi aplicat și celor care obțin venituri din activități independente.

Tot din 2014 vom avea și o noua formă de impozitare a locuințelor. Clădirile vor fi impozitate în funcție de modul în care sunt folosite. Adică locuințele date spre închiriere vor fi taxate mai mult decât cele folosite drept reședință de domiciliu.

Singura veste bună care rezultă din noile măsuri fiscale îi vizează pe românii asistați social. Din 2014 va crește venitul minim garantat dar și ajutorul acordat familiilor cu probleme pentru plata facturilor la electricitate.

Autoritățile române au convenit, la finalul lunii iulie, cu Fondul Monetar Internațional și Comisia Europeană un acord preventiv pe doi ani care va totaliza patru miliarde de euro, sumă împărțită egal de cele două instituții financiare internaționale, acordul stand-by urmând să fie discutat de boardul FMI în toamnă.

Premierul Victor Ponta declara, recent, că singurele majorări de taxe, convenite cu FMI și CE în cadrul noului acord, sunt majorarea accizelor la produsele de lux, pentru a compensa reducerea TVA la pâine, și plata contribuției de asigurări sociale de sănătate la venituri obținute din chirii de persoane fizice. 

Comentează știrea

aadmirator
12 septembrie 2013
foarte bine!

asa le trebuie celor care I-au votat! si mai ales celor care au stat acasa si nu au votat impotriva PSD...........

Alex
12 septembrie 2013
Colonia Romania

Taxele si alte masuri astringent pentru populatia de pe teritoriul Romaniei,nu sunt ,,convenite'' ci de-a dreptul impuse! De vazut ce bine a ajuns Argentina,avand guverne tradatoare si incompetente,la cheremul FMI si al altor ,,prieteni'' .Romania continua sa fie tratata mizerabil in primul rand din cauza celor care o reprezinta in Europa si in lume,in general. Saracirea intentionata a populatiei,face ca nevoia de supravietuire sa nu mai faca vizibila posibilitatea unui trai decent,conform potentialului uman inca existene si a resurselor inca nepradate. Suntem nu o tara,suntem o colonie amarata,siluita. Valorile sunt ferm marginalizate,exodul romanilor e in toi,banditismul e in floare,umilinta deja e caracteristica romanilor in ansamblu,

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6116 secunde