Guvernul a modificat vineri modul de votare de la referendum

327
Costul referendumului va crește cu aproape un milion de euro după ce Guvernul a decis, în urma sentinței civile a Curții de Apel București, ca listele electorale permanente și tabelele pe care votează persoanele cu domiciliul în altă zonă să fie separate pentru prezidențiale și pentru referendum.
Ministrul interimar al Internelor, democrat-liberalul Vasile Blaga, a anunțat că, în urma acestei decizii, costul referendumului va crește cu aproximativ 4,1 milioane de lei - reprezentând aproape un milion de euro.
Blaga anunța, la finele lunii octombrie, că ștampilele, modelul timbrului autocolant și listele electorale permanente utilizate la referendum vor fi comune cu cele utilizate la alegerile prezidențiale, fiind redus astfel costul referendumului la aproximativ 6.107.000 milioane de lei - respectiv 1,45 milioane de euro. În urma deciziei de ieri a Guvernului, costul referendumului pentru Parlamentul unicameral și reducerea numărului de parlamentari va ajunge astfel la aproape 2,5 milioane de euro.
"În acest moment, cine se prezintă la vot nu mai semnează pe un singur tabel, va semna două tabele: unul pentru alegerea președintelui - va primi buletinul de vot pentru alegerea președintelui; unul pentru referendum - va primi cele două buletine pentru referendum. Dacă votează în secții speciale, în străinătate, sau votează în urna mobilă, va completa două declarații pe propria răspundere, că nu a votat nicăieri nici pentru referendum, nici pentru alegerea președintelui", a explicat Blaga consecințele deciziei Curții de Apel asupra modului de exercitare a votului.
"Din punctul meu de vedere, respectăm decizia de suspendare pe care am primit-o astăzi (n.r. - ieri), n-o comentăm, o aplicăm. Eu cred că procedura este mult mai greoaie", a spus ministrul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6389 secunde