Ticăloșii presei

649
Ticăloșii presei - 80fb04718dbe720761ba9399d728fa5b.jpg
Sorin Roșca Stănescu și Bogdan Chirieac sunt acei oameni care se prezintă ca jurnaliști și pe care îi vedeți mereu la televiziuni având parcă un singur scop în viață, scop care se traduce, pe scurt, prin "Jos Băsescu!".
Acești oameni, pentru care 50.000 de euro nu mai reprezintă "o sumă" și care, întrebați ce fac, răspund că "fac bani", sunt cei care strică numele unei bresle întregi. Ei nu scriu, ci fac bani. Din păcate, nu sunt singurii, iar realitatea acestor zile de campanie a dovedit că sunt prea puțini jurnaliști în presă și prea mulți ticăloși care își urmăresc propriile interese. Fac bani și strigă "Jos Băsescu!" pentru că, probabil, zilele astea, este rentabil să strigi așa. Sau pentru că, pe termen lung, "Jos Băsescu!" este o strategie care le creează premize pentru a face bani și mai mulți.
Am simțit jenă atunci când am citit stenogramele. Indignare, dar și jenă. Însă jenați ar trebui să fie aceia care se fac că nu aud, că nu știu sau încearcă să scuze comportamentul celor doi, considerând totul un accident într-o carieră de jurnalist. Naturalețea, ușurința cu care cei doi foști turnători la Securitate încolțesc un om și îl manipulează psihologic pentru a obține de la el, prin șantaj, ce doresc, și anume informații compromițătoare despre democrat-liberalii lui Băsescu, pe care să le folosească în campanie, demonstrează atât că nu este un accident, cât și că aceștia nu sunt jurnaliști, ci șantajiști ordinari.
Ba, mai mult, sunt conștienți de propria ticăloșie, dacă ascultăm bine ce spune Chirieac: "are dreptate și Băsescu cu ticăloșia din presă"…
Din păcate, ceea ce fac acești doi infractori în cadru privat și cu un singur om, transpun la scară mai mare, încercând să manipuleze publicul, alții care-și spun jurnaliști, dar, de fapt, au ca singur scop compromiterea și dărâmarea lui Băsescu. Unii mai grobian, alții mai subtil, câțiva doar aruncând câte un cuvânt, câte o sugestie "nevinovată", făcând în așa fel încât să-și lase loc de-ntors dacă tot Băsescu va fi ales președinte. Și nici nu știu care atitudine este mai condamnabilă.
De multă vreme, există o nemulțumire crescândă în rândul jurnaliștilor, tocmai din cauza acestor impostori care murdăresc prestigiul profesiei. Supărarea crește cu cât se înmulțesc șantajiștii și profitorii, pentru că ei sunt la originea reproșului pe care oamenii îl fac tot mai des jurnalistului de bună credință: "te-a plătit cineva ca să scrii asta!". Nu, nu toți suntem "plătiți", cei mai mulți doar luăm un salariu pentru munca noastră. Și ne ocupăm cu scrisul, nu cu făcutul banilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 13 Noiembrie 2009
Stire din Comentarii : Puiul ROGVAIV pentru votul incolor
Joi, 12 Noiembrie 2009
Stire din Comentarii : Marile greșeli - incompetența
Miercuri, 11 Noiembrie 2009
Stire din Comentarii : Un lucru de valoare, o treabă serioasă
Marţi, 10 Noiembrie 2009
Stire din Comentarii : Porcina care nu se vindecă
Luni, 09 Noiembrie 2009
Stire din Comentarii : Dragostea vine de la Mircea Geoană
Sâmbătă, 07 Noiembrie 2009
Stire din Comentarii : Faliți fără îngropăciune (Trailer)
Vineri, 06 Noiembrie 2009
Stire din Comentarii : Și noi ne-am săturat
Joi, 05 Noiembrie 2009
Stire din Comentarii : Nesimțiților!
Sâmbătă, 14 Noiembrie 2009
Stire din Comentarii : Sanchi, Ziua Dobrogei!
Sâmbătă, 14 Noiembrie 2009
Stire din Comentarii : Pixul bate criza
Pagina a fost generata in 1.45 secunde