Porcina care nu se vindecă

370
Porcina care nu se vindecă - 6f26d9cd7f90ff4950d3a84b35b387e7.jpg
Pârâie din toate încheieturile. Se scufundă încet, dar sigur, într-o mare de mocirlă în care ei, cu râturile jegoase și lacome, cu ochii bulbucați, ne așteaptă cu jind. Pute îngrozitor, ne ustură nările, ne asfixiază cu duhoarea vorbelor lor, însă nu facem nimic. Rămânem impasibili, liniștiți. Îi ascultăm cuminți, poate reușim să îi și credem. Nu ne stă în caracter să reacționăm altfel. Ne-am pierdut busola, iar valorile se măsoară strict în note de manea sau în clinchet de arginți.
Însă constatăm că ne apropiem tot mai mult de buza haznalei, care tinde să înghită totul. Au clădit un haos sub noi, confiscând până și materia fizică și morală a democrației, a bunului-simț, a dreptului de a trăi decent în propria țară. Grohăie bucuroși, își freacă derma groasă și păroasă de băncuțele Parlamentului, scormonind prin Constituție și legi după ceva de înfulecat pentru ei și familiile lor.
Îi vedem zilnic, într-o formă sau alta, într-un loc sau altul, pe televizoarele care nu se mai satură să le soarbă balele. Iar noi, dresați și ascultători, dăm sonorul mai tare și luăm monitorul în brațe când își plimbă jegul pe ecran. Au cangrenat întreg sistemul public, au aruncat în comă profundă tot ce înseamnă instituție aflată în folosul cetățenilor. Au injectat în venele societății funcționari corupți, prieteni, rude și apropiați incompetenți și puși pe căpătuială, au remodelat sistemul cu scopul de a-și umili și beli proprii cetățenii. Plătim cu toții taxe și impozite, alimentăm din propriile buzunare bugete locale și de stat care își evaporă resursele în contracte dubioase, licitații fraudate, afaceri murdare. Banii noștri ar trebui să se întoarcă la noi în servicii publice de calitate, într-un sistem sanitar sănătos, o educație adevărată, un mediu curat, o reală protecție a cetățeanului. Însă ce primim înapoi?
Primim condamnări la moarte pe cearșafurile rupte și murdare ale spitalelor, suntem târâți prin tribunale pentru că am avut neșansa să fim pietoni pe trotuare pe care se răstoarnă mașini, pensionari care fac rate la casa de credit pentru
a-și cumpăra medicamente, primim un învățământ care fabrică șomeri cu doctorate, iar lista o poate completa fiecare dintre voi.
Ne cer să îi votăm, să îi credem, însă niciunuia nu îi pasă de problemele noastre, de țara în care trăim. Uitați-vă în jur, cântăriți realitatea, pipăiți foamea și greutățile, iar apoi aruncați un ochi și la ei. Sunt rupți de realitate, își ascut colții în conflicte politicianiste, își dispută prada pentru ca apoi să o sfâșie cu turma lor de la un capăt la altul. Întreaga Europă scoate capul din recesiunea economică, noi nici măcar nu ne-am oprit declinul, iar mistreții care ne conduc apasă cu toată puterea copitelor lor pe trupul în agonie al unui popor care s-a săturat de sărăcie, de șomaj, de nevoi. Dărâmă Cabinete, clădesc Guverne fantasmagorice, își etalează bilele albe și negre ca pe adevărate semne ale bărbăției lor politice, când toată cocina vuiește pe seama impotenței lor.
Iar ei, din nou, ne cer să îi votăm. O să miroasă din nou a mici, o să ne împuțească din nou cu fum de la grătare, o să ne amețească simțurile cu bere puturoasă, ca să ne arate cât de mult suntem iubiți. Iar mulți, din nou, o să le dea crezare, halindu-le micii și votându-i orbește. Aveți grijă, însă, că o gripă, ce le poartă numele, pândește. Gripa, din fericire, se poate vindeca, însă porcina din ăștia care ne conduc, niciodată.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 09 Noiembrie 2009
Stire din Comentarii : Dragostea vine de la Mircea Geoană
Sâmbătă, 07 Noiembrie 2009
Stire din Comentarii : Faliți fără îngropăciune (Trailer)
Vineri, 06 Noiembrie 2009
Stire din Comentarii : Și noi ne-am săturat
Joi, 05 Noiembrie 2009
Stire din Comentarii : Nesimțiților!
Marţi, 03 Noiembrie 2009
Stire din Comentarii : 20.000 vom muri!
Sâmbătă, 31 Octombrie 2009
Stire din Comentarii : Rorschachmânia*
Pagina a fost generata in 0.7217 secunde