Guvernul a stabilit! Concediu medical pentru îngrijirea copilului bolnav până la 16 ani

298
Guvernul a stabilit! Concediu medical pentru îngrijirea copilului bolnav  până la 16 ani - guvernconcediu-1513346744.jpg

Articole de la același autor

Părintele sau asiguratul care are legal în îngrijire un copil grav bolnav poate beneficia de concediu medical și de indemnizație pentru îngrijirea lui până la vârsta de 16 ani, în condițiile în care, până acum, limita de vârstă a copilului era de 7 ani, potrivit unei ordonanțe de urgență  adoptată de Guvern în ultima ședință.

Lista acestor afecțiuni grave se va stabili de comisiile de specialitate ale Ministerului Sănătății și va fi prevăzută în Normele de aplicare a prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate.

De asemenea, actul normativ  adoptat azi   simplifică procedura de acordare a certificatelor de concediu medical pentru situațiile în care asigurații beneficiază de concediu medical pentru îngrijirea copilului bolnav, dacă însoțesc copilul la tratament pe teritoriul unui stat membru al Uniunii Europene, Spațiului Economic European și Confederației Elvețiene, ori pe teritoriul unui alt stat decât cele menționate anterior. În aceste cazuri, s-a stabilit că certificatul de concediu medical va putea fi eliberat atât unuia dintre părinți, cât și unei persoane împuternicite de acesta. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4555 secunde