Concurs Guvernul alocă aproape 100 de milioane de lei pentru organizarea alegerilor europarlamentare din 7 iunie

194
Guvernul a alocat 98,7 milioane de lei pentru organizarea și desfășurarea alegerilor pentru Parlamentul European, alegeri care vor avea loc în data de 7 iunie, iar cea mai mare sumă, de peste 82,6 milioane de lei a fost alocată Ministerului Internelor.
Guvernul a aprobat, în cursul acestei săptămâni, Hotărârea privind cheltuielile pentru pregătirea, organizarea și desfășurarea alegerilor pentru Parlamentul European. Astfel, Secretariatul General al Guvernului va primi patru milioane de lei, Autoritatea Electorală Permanentă - 5.447.000 de lei, Serviciul de Telecomunicații Speciale - 2.960.000 de lei, iar Ministerul Afacerilor Externe - 3.700.000 de lei.
Actul normativ prevede că ordonatorii de credite vor informa periodic o comisie de transparență în legătură cu efectuarea cheltuielilor pentru organizarea și desfășurarea alegerilor.
Din comisie vor face parte câte un reprezentant al partidelor politice parlamentare, doi reprezentanți ai ONG-urilor și alți doi reprezentanți ai Clubului Român de Presă. "Pentru organizarea și desfășurarea procesului electoral, consumul de carburanți și cheltuielile cu telefoanele, efectuate de autoritățile administrației publice implicate în organizarea alegerilor, se suplimentează cu 50% față de normativele în vigoare, în perioada martie-iunie 2009", mai arată textul Hotărârii.
Membrii Biroului Electoral Central vor primi o indemnizație de 66 de lei pentru fiecare zi de activitate, începând cu data încheierii procesului-verbal de învestire.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.6103 secunde