Guvernul aprobă azi MĂRIRILE de TAXE convenite cu FMI. Iată ce ne așteaptă din 2014

313
1
Guvernul aprobă azi MĂRIRILE de TAXE convenite cu FMI. Iată ce ne așteaptă din 2014 - plen13766370501378103442-1378887451.jpg

Articole recomandate

Guvernul aprobă în ședința de astăzi, 11 septembrie, scrisoarea de intentie pentru acordul preventiv cu FMI, potrivit unor surse citate de Mediafax.




Pe lista majorărilor de taxe convenite cu FMI, care ar urma să intre în vigoare din 2014, se află creșterea impozitelor pe clădiri și proprietăți imobiliare, precum și introducerea contribuțiilor sociale la veniturile din chirii.


Potrivit surselor citate, după aprobarea în Guvern, scrisoarea de intenție va trebui aprobată, cel mai probabil joi, de către președintele României, Traian Băsescu, și abia apoi va putea fi transmisă pentru aprobare board-ului Fondului Monetar Internațional, anunță realitatea.net.


Ce taxe noi ne așteaptă din 2014


În draftul scrisorii de intenție ce va fi trimisă la Washington și obținut de Realitatea Tv, măsurile de relansare economică lipsesc complet, însă apar noi taxe și impozite. Practic, nimic nu va scăpa neimpozitat în următorii doi ani.


În documentul redactat de Guvern pentru încheierea unui nou acord cu FMI, nu apare nici măcar o pagină despre măsurile vehiculate de ministrul finanțelor, Daniel Chițoiu, pentru relansarea economică. Ne putem lua deci adio de la posibilitatea reducerii contribuțiilor sociale plătite de angajatori sau de la revenirea TVA la 19%, față de 24% cât este în prezent.


În schimb, apar multe taxe și impozite noi. Biruri pe care le vor suporta românii care au cât de cât un loc de muncă stabil sau cei care au o proprietate în plus. 


Potrivit noilor măsuri pe care Guvernul s-a angajat să le implementeze, toți cei care obțin venituri din chirii vor fi obligați ca de la 1 ianuarie 2014 să plătească contribuții la sănătate și pensii din aceste câștiguri. Pentru a reglementa acest aspect, Guvernul va emite în septembrie o ordonanță de urgență.


Tot de la anul, independent de tipul de contract pe care îl au cu angajatorii, salariații vor plăti contribuții sociale în cuantum egal.


Nu vor mai fi deci diferențe în modul de calcul al taxelor datorate statului pentru sănătate și pensii, indiferent că angajații sunt plătiți pe carte de muncă sau pe contracte de drepturi de autor. Același regim va fi aplicat și celor care obțin venituri din activități independente.


Tot din 2014 vom avea și o noua formă de impozitare a locuințelor. Clădirile vor fi impozitate în funcție de modul în care sunt folosite. Adică locuințele date spre închiriere vor fi taxate mai mult decat cele folosite drept reședință de domiciliu. 


Și ar mai fi ceva. Românii care vor dori să-și cumpere o locuință prin programul Prima Casă, vor putea contracta împrumuturi doar în moneda națională. 


Singura veste bună care rezultă din noile măsuri fiscale îi vizează pe românii asistați social. Din 2014 va crește venitul minim garantat dar și ajutorul acordat familiilor cu probleme pentru plata facturilor la electricitate. O nimica toată dacă luăm în calcul seria de biruri suplimentare pe care guvernanții le pregătesc românilor.






Comentează știrea

Jack
11 septembrie 2013
Romani idioti !

Inca nu v-ati saturat sa va tot duceti la vot , fraierilor ?!! Ba ca a spus UE,ba ca BM , sa ne pisam pe toti. La ce ne trebuiesc 500 de parlamentari ???? 100 ajung pentru toata Romania , hoti si mincinosi de parlamentari ....

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5741 secunde