Guvernul discută astăzi proiectul privind amnistierea pensionarilor și a mamelor

110
Guvernul discută astăzi proiectul privind amnistierea pensionarilor și a mamelor - guvernuldiscuta-1408432330.jpg

Articole de la același autor

Guvernul discută marți proiectul privind amnistierea pensionarilor și a mamelor care trebuie să restituie o parte din sumele încasate anterior, a anunțat premierul Victor Ponta.
Premierul a făcut declarația luni seară, în timpul unei emisiuni la Antena 3.
Din proiectul de lege prezentat recent în dezbatere publică de Ministerul Muncii rezultă că doar mamele care au primit indemnizații pentru creșterea copilului calculate greșit vor fi amnistiate, nu și cele care au folosit documente eliberate cu nerespectarea legii sau care au declarat lucruri neconforme realității.
Potrivit Mediafax, textul pus în dezbatere publică are o formulare interpretabilă în ce privește amnistierea mamelor care înregistrează deja debite.
Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a anunțat, la 1 august, că mamele vor putea obține, pe lângă indemnizația de creștere a copilului, venituri de până la 1.500 de lei anual, muncind de acasă, iar peste 12.000 de femei care au făcut acest lucru și ar trebui să restituie indemnizația vor fi aministiate fiscal.
Plumb a declarat că, în urma unei decizii a Curții de Conturi de verificare a dosarelor pentru acordarea indemnizației de creștere a copilului, s-a stabilit că 12.460 de mame, în perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2014, au încasat venituri suplimentare, pe lângă indemnizația de creștere a copilului. Astfel, Curtea de Conturi a stabilit că mamele respective trebuie să returneze indemnizațiile încasate, respectiv 15 milioane de lei pentru care s-a constituit debit. 
Ministrul Plumb a mai spus că această măsură nu afectează bugetul de stat aprobat pentru 2014. 
De asemenea, peste 21.000 de pensionari care figurează cu debite vor fi scutiți de plata acestora, rezultă din nota de fundamentare ce însoțește proiectul de Lege privind scutirea de la plată a unor debite provenite din pensii, potrivit căreia în alte 9.593 de cazuri s-a stabilit că este culpa beneficiarilor.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.639 secunde