Guvernul este de acord cu scăderea cvorumului de participare la referendum

Miercuri, 17 Aprilie 2013
87
Guvernul va emite un aviz pozitiv la proiectul legislativ depus de mai mulți parlamentari ai USL privind scăderea cvorumului de participare la referendum de la 50% la 30%, a anunțat premierul Victor Ponta.


"Proiectul este făcut exact în baza deciziilor de anul trecut ale Curții Constituționale, și anume un prag identic pentru toate tipurile de referendum, nu doar pentru demiterea președintelui sau pentru Constituție (...) Se scade doar pragul pentru cei care eventual boicotau referendumul, pentru că boicotul nu este o exprimare a voinței electorale. Ești pentru, contra sau să nu împiedici adoptarea unor decizii importante", a spus Ponta, în ședința de guvern.


Mai mulți parlamentari USL au depus, la Senat, un proiect legislativ de modificare a Legii referendumului, prin care propun scăderea cvorumului de participare la referendum de la 50% la 30%, a declarat, marți, deputatul PSD Florin Iordache. El a precizat că proiectul propune ca referendumul să fie validat dacă nu mai puțin de 25% din populația cu drept de vot se pronunță, aceasta fiind cea de-a doua condiție cumulativă, scrie realitatea.net.


Pagina a fost generata in 0.3548 secunde