Guvernul urmează să aprobe proiectul Legii retrocedării proprietăților confiscate de regimul comunist

121
Guvernul urmează să aprobe proiectul Legii retrocedării proprietăților confiscate de regimul comunist - victorponta-1365579791.jpg
Guvernul urmează să aprobe, în ședința de miercuri, proiectul Legii retrocedării proprietăților confiscate de regimul comunist, pentru care Executivul își va angaja răspunderea în fața Parlamentului, cel mai probabil în cursul săptămânii viitoare.

''Aveam data de 12 aprilie dată finală. Cei de la CEDO ne-au spus că mai prelungesc cu o lună până pe 12 mai ca să vadă proiectul. S-au întors colegii mei de acolo - secretarul de stat de la Justiție și președintele de la Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților - cu textul final convenit cu CEDO, în așa fel încât practic acum nu va mai exista niciun fel de argument că vom fi condamnați la CEDO sau că e neconstituțional. Eu vreau să angajăm răspunderea dintr-un singur motiv. Legi privind retrocedarea au dat toate partidele, este Legea Lupu, Legea 10. Nu este corect să pară că e o problemă a USL. Este o problemă a României. Noi toți plătim pentru ceea ce a luat statul comunist în urmă cu 70 de ani. Nu cred că este corect să mai plătim încă 70 de ani de acum încolo", a explicat Victor Ponta, citat de Agerpres.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7688 secunde