"L-am reclamat pe Ponta la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării"

145

Președintele FC, Mihai Răzvan Ungureanu, care l-a reclamat la CNCD pe Victor Ponta pentru declarații discriminatorii pe tema comunității roma, a declarat, marți, că a primit de la Consiliu răspunsul în scris al premierului, instituția urmând să se pronunțe în luna aprilie despre acest caz.


Președintele Forței Civice l-a reclamat pe premier la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării susținând că acesta a făcut declarații discriminatorii referitoare la comunitatea romă și la români într-o emisiune prezentată pe 19 martie de BBC.
Mihai Răzvan Ungureanu a fost prezent marți la CNCD pentru a susține reclamația, declarându-le ziariștilor la plecare că speră ca premierul Victor Ponta "să suporte rigorile legii", care sunt cuprinse între avertisment și sancțiunea cu amendă.


"Am fost la audieri în CNCD privind cazul semnalat prin petiția noastră referitor la declarațiile publice ale premierului Victor Ponta făcute în emisiunea Hardtalk prezentată pe 19 martie de BBC. Domnul Ponta are declarații pe care le considerăm discriminatorii la adresa comunității roma. Domnul Ponta consideră că în contextul migrației interne către Marea Britanie sau Germania comunitatea romă face și «turism pentru beneficii sociale» în comparație cu «românii obișnuiți, care nu fac aceasta pentru beneficii sociale ci în termenii emigrației normale»", a precizat Mihai Răzvan Ungureanu.


Potrivit Agerpres, el a arătat că Ponta nu se află la prima abatere de acest gen și crede că prim-ministrul a arătat în urma acestui interviu acordat BBC că "face o discriminare între comunitatea romă și români, uitând că și comunitatea romă care migrează din România în Marea Britanie sau în Germania sunt tot cetățeni români".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7792 secunde