Ponta nu exclude varianta ca fostul procuror Kovesi să preia conducerea DNA

2413
Ponta nu exclude varianta ca fostul procuror Kovesi să preia conducerea DNA - laura-1364633921.jpg
Liderul PSD, premierul Victor Ponta nu exclude varianta ca fostul procuror general Laura Codruța Kovesi să fie numită la conducerea Direcției Naționale Anticorupție, adăugând că nu va demisiona din postul de prim-ministru dacă această persoană, considerată "omul lui Băsescu", va fi numită la DNA.

Ponta a declarat, la Antena 3, că singura variantă pe care o exclude este ca Daniel Morar să rămână în acest post. El nu a respins însă nicio clipă posibilitatea ca Laura Kovesi să fie numită la DNA, negând o astfel de idee, ci a prezentat justificări în mai multe rânduri, explicând că regimul Băsescu nu stă într-un singur om.

"În fiecare zi trebuie să iau decizii multe, unele dureroase, dar pe care mi le asum", a spus Ponta.

Întrebat dacă nu exclude ca Laura Codruța Kovesi să fie șeful DNA, Ponta a răspuns: "Nu exclud niciun nume în afară de domnul Morar".Fostul procuror general al României Codruța Kovesi a fost detașată, în octombrie anul trecut, la Ministerul Afacerilor de Externe, pentru o perioadă de trei ani, oentru a ocupa o funcție de Înalt reprezentant la Misiunea României la Bruxelles pe probleme privind reforma justiției și lupta anticorupție.

Detașarea a fost prezentată atunci de premierul Ponta drept o "încercare de diplomație".

Premierul Ponta a anunțat că, în calitate de ministru interimar al Justiției, intenționează să se întâlnească la începutul săptămânii viitoare cu președintele Traian  Băsescu, iar marți să discute și cu secția de procurori a CSM despre noii procurori pentru șefia Parchetului și a DNA.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1443 secunde