Concurs Guvernul înăsprește condițiile de disciplină financiară a companiilor de stat

467

Articole de la același autor

Executivul a adoptat, în ședința de vineri, o ordonanță de urgență prin care companiile de stat și regiile naționale nu vor mai putea să-și suplimenteze cheltuielile și prin care se introduc sancțiuni pentru nerespectarea indicatorilor economico-financiari.
"Există companii de stat ce consumă bani publici, iar acolo trebuie intrat în carne vie, astfel încât banii cetățenilor să fie utilizați eficient. Pentru fiecare companie de stat vom avea un plan concret și complet de restructurare, de îm-bunătățire a activității", a motivat premierul Emil Boc necesi-tatea ordonanței.
Boc a precizat că, în mai, va fi elaborat un calendar de eficientizare a activității pentru fiecare companie. În ceea privește nerespectarea obiectivelor de management, primul-minstru a spus că singura soluție este demiterea celor care nu și-au îndeplinit angajamentele prevăzute de contract.
Ministrul de Finanțe, Gheorghe Ialomițianu, a arătat că obiectivul esențial al ordonanței de urgență este întărirea disciplinei financiare controlate de către stat.
"Va fi un program de reducere a arieratelor, de reducere a pier-derilor, pentru încadrarea în cheltuielile prevăzute în buget, măsuri pentru reducerea stocurilor. Mai mult, companiile vor avea un sistem de raportare, cu indicatori economico-financiari, către Minis-terul de Finanțe. Avem și sancțiuni dacă nu respectă nivelul acestor indicatori și nu se depun situațiile financiare la minister. Amenzile sunt cuprinse între 5.000 și 10.000 de lei", a precizat Ialomițianu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4505 secunde