"Guvernul nu va deschide robinetul măsurilor populiste"

354
Guvernul va lua în calcul o ușoară recuperare salarială în sectorul public și indexare a pensiilor, dar numai condiționat de stabilitate și creștere economică, fără să se angajeze în măsuri populiste care pot destabiliza țara, a declarat, astăzi, premierul Emil Boc.

El a ținut ca, la începutul ședinței de guvern, să susțină o declarație în fața jurnaliștilor prin care să clarifice problema creșterii salariilor și pensiilor, potrivit Mediafax.

"Guvernul nu va deschide robinetul măsurilor populiste, dar aceasta nu înseamnă că nu va respecta angajamentele anunțate încă din luna decembrie, dacă există condiții", a spus Boc, amintind că Executivul a stabilit încă de la sfârșitul anului trecut că salariile din sectorul public și pensiile vor fi majorate prudent în cursul acestui an, în cazul în care condițiile economice vor permite.

"Stabilitatea și susținerea creșterii economice sunt condiții pentru a putea discuta de ușoare recuperări a salariilor și indexări de pensii. Nimeni să nu se aștepte de la Guvern la măsuri populiste care să destabilizeze țara", a spus Boc.

Premierul a cerut miniștrilor "să rămână în această linie de comunicare prudentă".

Premierul Emil Boc a fost mandatat, astazi, de conducerea coaliției, să negocieze cu FMI creșterea pensiilor și salariilor, din luna aprilie, a anunțat prim-vicepreședintele PDL Sorin Frunzăverde.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4238 secunde