Guvernul susține uniforma obligatorie în școli. Inițiativa aparține părinților

442
1
Guvernul susține uniforma obligatorie în școli. Inițiativa aparține părinților - clasai30193900-1333481048.jpg
Membrii Coaliției susțin inițiativa introducerii ținutei obligatorii în școli, cu mențiunea că decizia rămâne la latitudinea comitetelor școlare și a părinților. Totuși, preșcolarii și elevii care provin din familii cu venituri mici vor primi fonduri pentru achiziționarea uniformelor. Guvernul a formulat, în ședința de ieri, un punct favorabil inițiativei legislative depuse de un grup de parlamentari ai PDL, UDMR și ai minorităților naționale privind introducerea ținutei școlare obligatorii în învățământul general, liceal, profesional obligatoriu de stat și privat.

"Proiectul de lege lasă la inițiativa comitetelor școlare, în urma consultării cu părinții, stabilirea identității școlare sau introducerea de uniforme pentru elevii din acele unități școlare, în ideea de a avea o identitate școlară foarte bine clarificată și un tratament egal față de toți elevii", a susținut purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.

Acesta a precizat că școlile vor putea alege între introducerea unei ținute obligatorii sau a unor "ele-mente de identificare" pentru elevi.

"Școlile au libertatea în alegerea formei de identificare vestimentare. Poate fi o uniformă, pot fi elemente de uniformă, un sacou, un anumit pantalon, o anumită ținută, deci nu este uniforma standard impusă ca atare. Obligativitatea este de a introduce elemente de identificare", a mai spus Dan Suciu.


Comentează știrea

elena
4 aprilie 2012
ok

Sunt de acord cu introducerea uniformei ,pentru ca nu ar mai fi diferente sociale intre copii si nu am mai vedea copii care vor sa imite adultii. Stiu ca multi parinti considera ca nu e necesara uniforma ,dar ii rog sa se gandeasca bine si nu ar mai fi probleme ( consumul de droguri, consumul de bauturi alcoolice,fumat etc) . Am vazut parinti care au suferit si se intrebau cu ce au gresit ,ei oferindu-le libertate si de toate. Sunt mama si credeti-ma ca ma ingrozesc de ce vad ,cum se poarta tinerii in societate, si chiar daca doresc ceva copilului meu tot ce-i mai bun(cum zic unii parinti ca daca nu au avut ei,sa aiba copilul lui)incerc sa-i explic si sa-l fac sa se bucure de etapele vietii ,pentru ca adult va fi oricand ,dar copil nu va mai fi. Haideti sa avem timp si sa ne salvam copii si sa ne implicam mai mult in educatia lor.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7317 secunde