Deputatul Dănuț Culețu:

"Guvernul trebuie să ratifice urgent Convenția Maritimă privind munca în domeniul maritim"

215
Președintele Organizației Județene a Forței Civice Constanța, deputatul Dănuț Culețu, a adresat o întrebare miniștrilor Mariana Câmpeanu și Relu Fenechiu privind necesitatea ratificării Convenției maritime pentru munca în domeniul maritim adoptată de Organizația Internațională a Muncii la data de 23 februarie 2006.

Convenția Maritimă reunește toate reglementările maritime în vigoare, potrivit căreia navele vor avea un certificat de muncă maritim (MLC) și un document (DMLC) care vor atesta standardele de calitate cerute de convenție în ceea ce privește condițiile de muncă și viață la bordul navelor maritime.

În acest context, Uniunea Europeană a transmis termenul limită pentru ratificarea acestei Convenții de către statele membre, la finalul anului 2012. 

În acest context, parlamentarul constănțean Dănuț Culețu a reamintit miniștrilor Mariana Câmpeanu și Relu Fenechiu că această Convenție intră în vigoare, pentru fiecare stat membru, la 12 luni după data de înregistrare a ratificării sale, de aceea este necesară adoptarea urgentă a unui proiect de lege pe această temă. 

"Aveți în vedere promovarea unui proiect de lege, în regim de urgență, pentru ratificarea Convenției MLC 2006 în următoarea ședință de Guvern, dat fiind faptul că acest lucru reprezintă doar o formalitate din punct de vedere al procesului legislativ ?", i-a întrebat deputatul Dănuț Culețu pe cei doi miniștri ai Guvernului Ponta, de la care așteaptă un răspuns în acest sens.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.083 secunde