Guvernul va înființa o linie telefonică pentru informarea muncitorilor români din Spania

241
1
Guvernul va înființa o linie telefonică pentru informarea muncitorilor români din Spania - tel-1312437611.jpg
Guvernul român va înființa o linie telefonică pentru informarea muncitorilor români din Spania, relatează Mediafax. Lucrătorii vor putea afla astfel informații referitoare la restricțiile pe piața de muncă spaniolă.

Serviciul va fi disponibil în două săptămâni, iar personalul care va prelua apelurile telefonice va fi plasat în România, echipa fiind deja alcătuită.

"Din discuțiile pe care le-am avut sãptãmâna trecutã la Madrid cu autoritãțile spaniole, dar și cu comunitãțile de români din Spania, am constatat cã existã o stare de confuzie în rândul românilor, legatã de modul în care vor fi aplicate aceste mãsuri și am realizat cã instrucțiunile de aplicare date de autoritãțile spaniole nu sunt foarte clare. În acest sens, am decis înființarea acestei linii telefonice la care românii din Spania, dar și din România pot suna gratuit în așa fel încât sã nu aparã niciun fel de abuzuri pentru cei care se aflã acum în Spania", a precizat ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu.

Sebastian Lăzăroiu mai spune că la nivelul ministerelor Muncii din România și Spania a fost constituit un grup de lucru care se va ocupa de rezolvarea sesizărilor.

Autoritățile spaniole au anunțat că vor reintroduce pentru muncitorii români restricțiile existente înainte de 1 ianuarie 2009.



Comentează știrea

mnlcLNdcmvGSLXXpe
4 septembrie 2011
glueewbnpRH

Now I'm like, well duh! Truly tahnkful for your help.

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5658 secunde