Hașotti: MAI și-a făcut treaba, Baconschi nu a făcut nimic, să-și dea demisia

2589
Hașotti: MAI și-a făcut treaba, Baconschi nu a făcut nimic, să-și dea demisia - puiuhasotti12-1316601965.jpg
Dezbaterile din plenul Senatului pe declarația politică privind aderarea la spațiul Schengen au indicat miercuri o responsabilitate a ministrului de Externe în ceea ce privește un eventual eșec al aderării României la spațiul Schengen, liberalul Puiu Hașotti cerându-i demisia lui Teodor Baconschi.

În urma propunerii senatorului Cristian Diaconescu privind adoptarea unei declarații a Senatului privind aderarea României la spațiul Schengen care să sublinieze îndeplinirea criteriilor tehnice, a fost declanșată o dezbatere în plen față de responsabilul privind un probabil eșec al aderării. Astfel, principalul responsabil a fost indicat de opoziție ca fiind ministrul de Externe, Teodor Baconschi, de remarcat fiind că niciun parlamentar al puterii nu i-a luat apărarea ministrului de Externe.

Liderul grupului PNL, Puiu Hașotti, a susținut că de eșecul privind aderarea la Schengen este un lucru care îi trebuie imputat ministrului de Externe, Teodor Baconschi.

"Cred că MAI și-a făcut treaba, a făcut o treabă bună, dinainte de 2004, dar la ministerul de Externe ne aflăm în fața unei catastrofe, acesta este cuvântul. Pentru că știu că din martie anul trecut, și mă uit la domnul senator Blaga și mă aprobă, erau semnale din martie anul trecut că România nu va intra în spațiul Schegen, din primăvara acestui an știam obiecțiunile Germaniei și ale Franței", a spus Hașotti. Liderul grupului PNL a susținut că Baconschi nu a făcut nimic și că "nu a fost o activitate dezastruoasă pentru că nu a făcut nimic".

"Un singur cuvânt mai este valabil pentru dnul ministru Baconschi: demisia!", a spus Hașotti, fără ca vreun senator din tabăra puterii să-i ia apărarea ministrului de Externe.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2379 secunde